S.A.R.S. @ Dvorana Borik | Mixer portal
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

S.A.R.S. @ Dvorana Borik

26.11.2015 @ 20:00 - 22:00

Povodom oblježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS/a 26.novembra u SD Borik biće održan Pozitiva koncert grupe S.A.R.S!

Koncert se održava u saradnji sa UG “Akcija protiv SIDA-e” i u susret obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv AIDS/a a za cilj ima skretanje pažnje javnosti o potrebi pevencije HIV-a, smanjenje stigma i diskriminacije prema osobama koježive sa HIV-om i AIDS-om!

Grupu Sveže amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković- Lukac. Naredne godine snimaju pjesmu Buđav lebac, koja gotovo trenutno postaje internet megahit, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio stanicama i u klubovima. Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. izdaju 2009. godine (PGP – RTS), a osim Buđavog lepca kao hitovi su se pokazale i pjesme Ratujemo ti i ja, Ana, Rakija, kao i Debeli lad, za koje su snimljeni i spotovi.

Tokom 2014. grupa S.A.R.S. je održala okruglo 100 koncerata, a posebno mjesto među njima zauzima koncert u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova 25.10.2014. Devet tisuća fanova grupe je u glas pjevalo od početka do kraja koncerta, a atmosfera je ostala zabilježena na prvom live albumu grupe nazvan “Mir u svetu”, koji će se početkom 2015. pojaviti u izdanju Dallasa i Lampshade Media. Grupa S.A.R.S. je 2014. godine bila jedina koja je rasprodala Veliku dvoranu Doma sportova na samostalnom koncertu.

2015. godina je donijela dvoransku turneju širom regije, a nakon toga i najveće open air koncerte. Posebno treba izdvojiti rasprodanu beogradsku Halu sportova 7.3., te nastup u pulskoj Areni 31.07. Samo dan nakon beogradskog koncerta objavljen je i peti studijski, a šesti ukupno album, pod nazivom Proleće, ponovo u izdanju Dallasa i Lampshade. Prvi spot za pjesmu Ljubomora je snimljen na dvoranskim koncertima u Metkoviću i Splitu, a nakon toga i za pjesmu Za njom.
Treći spot s albuma Proleće za pjesmu Praktična žena je izašao u jesen 2015. u okviru projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld koji šalje snažnu poruku protiv nasilja u obitelji. U najkraće vrijeme spot je stekao rekordan broj poleda, s dinamikom rasta većom i od već proslavljene Lutke .

Grupa S.A.R.S. je do danas uz šest albuma izdala i osamnaest spotova, od kojih je dvanaest skupilo preko milijun pogleda na Youtubeu.

Ulaznice u pretprodaji: 7KM
Na dan koncerta: 10KM

 

Details

Date:
26.11.2015
Time:
20:00 - 22:00
Event Category: