Humoristika: Neke od isprika dekintiranih hejtera zašto ne slave Novu godinu | Mixer portal

Humoristika: Neke od isprika dekintiranih hejtera zašto ne slave Novu godinu

Rezultat slika za nova godina proslava

 

 

Na zapadu ljudi ne vole prazničiti više zbog psihosomatskih problema nego li ekonomskih. Upadnu u depru koja ih dere od Božića do početka godine, jer znaju da do sljedećeg Božića neće imat dana slobonog vrmena, a ovo prazničenje im samo da vremena da razmišljaju o tome. Kada rintaju i ne pada im pamet kada godina završava a kada počinje.

Međutim u našeg čove stvar oko proslavljanja Nove i Stare godine je mnogo prizemnija. Oni nit rade, nit se boje radnih dana, pa zato i nemaju osnove i glavnice za proslavu. Kokuzni su, ali to nikad neće priznat, jer naš ti čovjek nikad neće konkretno reći šta ga muči, nego će se vadit’ na razne stvari.
Nemam love, a i da imam ne bi’ slavio

Zadnje što ćeš čuti od čovjeka koji nipodaštava slavljenje NG jeste da nema love. To ćeš čuti tek kada se dobro izkenjariše na novogodišnje ukrase, jelke, novogodišnje poklone i pakete, uplaćena mjesta za proslavljanje u kafiću, Djeda Mraza, svirke na trgovima i slično.
Tek kad se dobro istovari da je to sve go K. reći će: “Ma pusti me čoječe ne'am love, a i da imam ne b’ niđe iš'o!”.

Libo me ‘rac za NG

I ova druga kategorija će se prvo istovariti na gorespomenuto, ali će na kraju otresito reći da ih nije briga za proslavu (Mada mnogo vulgarnije nego što smo mi napisali).

Ne dozvoljava mi vjera

Ima i onih domišljatijih koji će za nedostatak finansija pronaći razlog u svojoj religioznosti.
“Pa znate Hristos je kazao ne troši pare na nebitne stvari i mi eto ne želimo da učestvujemo u tim bakanalijama”, reći će ti brat po Isusu Hristu i cijelu noć proplakati gnjurajući suze u jastuku, razmišljajući kako je, ipak, mogao da izdvoji 20 maraka i počasti sebe i ljepšu polovinu nekim vinom i sendvičem slušajući Tijanu Dapčević u Zimzogradu.

 

Kad je to?!

Ima i onih koji će se praviti da nemaju pojma da se između 31. decembra i 1. januara nalazi takozvana Novogodišnja noć. Ovi nikad neće priznat da im je džep prazan ko penzinerski novčanik. Razlog će ipak biti amnezija.
“Nova godina, kad je to. Jel to poslije našeg il njijovog Bož'ća”, praviće se lud nelovarni harambaša.

 

Ne da mi cura

U ovu vrstu spadaju tzv. papučari. Oni će svoj nedolazak na neku od mnogobrojnih proslava na koje će biti pozvani od strane halfova opravdati činjenicom da kada njegova grlfrendica udari šakom od sto tu novogodišnja jelka više ne raste.
“Čujte momci, zaista mi je žao, ali cura ne želi da slavimo NG jer voli da to veće proslavi uz romantiku, svijeće, kadu puno tople vode, šampanj i tako to”, braniće se dekintirani frend koji uopšte i nema girlfrendicu.

Umro mi đed

Malo morbidnija isprika za izbjegavanje proslave NG jeste ona kada se drugar pojavi u crnini i pred sve prisutnima bubne kako mu je umro sedamdesetpetogodišnji djed, a zapravo djed mu ima manje od 60 godina koji manjerava sa ljubavnicom duplo mlađom od sebe proslaviti NG u nekoj od metropola u regionu.
“Uh, bed mi je! Znate mnogo sam ga volio a i nije red da ja slavim dok mi je familija u žalosti”, pravda se siromašak, a sve mu suza suzu goni.

 

 

Tekst smislio Ernest B.

Shortlink: