Srđan Puhalo: Radovan je siš'o sa planine i obuo “Bema” mokasine! | Mixer portal

Srđan Puhalo: Radovan je siš'o sa planine i obuo “Bema” mokasine!

FOTO: FRONTAL.BA

FOTO: FRONTAL.BA

 

AUTOR: Srđan Puhalo/Frontal.ba

 

Tehnički direktor banjalučke Tvornice obuće “Bema” Marinko Umičević i savjetnik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika iz oblasti privrede, planira da bemicama (cipelama) obraduje haške zatvorenike. Na ideju je Umičević došao kada je do njega stigla informacija da su u Hagu ostala još četiri Srbina i pet Hrvata. Umičević kaže da je uvidio da “među haškim zatvorenicima vlada sloga i prijateljstvo bez obzira na različite nacionalnosti, pa je poželio da dobra energija pređe i kod nas gdje se ponovo zvecka oružjem.“

Znam, smiješno vam je, ali imajte na umu da se Marinko Umičević nikad nije prevario u životu, on je uvijek na strani pobjednika. Imajte na umu da su bemice nosili iz rudnika spašeni čileanski rudari, sin Novaka Đokovića, da će ih nositi prva dama SAD Melanija Tramp, a sada i srpski i hrvatski „heroji“ u Hagu.

Realno, ova ideja se može na različite načine opažati i doživljavati, npr.:

1. Da fabrika obuće „Bema“ može da napravi cipele za ratnog zločinca bilo koje nacionalnosti, čina, godina starosti ili obrazovanja.

2. Da „Bemine“ cipele mogu nositi osuđeni od 4 do 40 godina zatvora.

3. Da je „Bema“ društveno odgovorna firma koja poštuje princip da su svi Srbi i Hrvati nevini, bez obzira što su neki od njih već osuđeni u Hagu.

4. Da samo sloga Srbe i Hrvate u BiH spašava.

5. Da stanovnici Hagu moraju biti glasnici mira u BiH, a ne Puhalo i ostali lešinari koji tako dobro žive od satanizacije svoga naroda.

I dok ovo pišem javljaju mi se slika bilborda po cijeloj Republici Srpskoj i Herceg- Bosni sa kojih se smiješe naši haški heroji u „Bema“ cipelama, na opšte zadovoljstvo srpskog naroda i hrvatskog pučanstva. A na bilbordima slogani:

• Od Tomašice preko Ahmića do Srebrenice, uz naše bemice!

• Nema te masovne grobnice do koje ne mogu doći naše bemice!

• Radovan je siš'o sa planine i obuo „Bema“ mokasine!

• Pozitivna energija iz Haga, svakom Srbinu i Hrvatu je draga!

Ralno, zašto se zaustvaiti samo na BiH, jer će uskoro naši heroji iz Haga biti prihvaćeni od strane desničara i neonacista u Austriji, Francuskoj, a možda i Holandiji. Jer cipela Bema nije tijesna, kada je razgazi vlast desna.

 

 

Tekst objavljen uz dopuštenje autora.

 

Shortlink: