Čavić: Dodik je prošlost, neka mu je bog na pomoći | Mixer portal

Čavić: Dodik je prošlost, neka mu je bog na pomoći

Dragan Čavić

Dragan Čavić

 

“Milorad Dodik je politička prošlost kojoj ne treba davati pažnju”, rekao je na konferenciji za medije, predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Dodao je da Savez za promjene ne smije dozvoliti da ih Dodik okuplja i da NDP želi autentičnost, samostalnost i partnerske odnose s onim strankama s kojima ima identične ciljeve.

Budućnost Saveza za promjene zavisi od njegovih članica te hitno i precizno treba da definišu svoje opoziciono djelovanje u RS.

“Članice Saveza ne smiju sebi dozvoliti da ih predsjednik SNSD-a Milorad Dodik okuplja na način da one izlaze i reaguju na sve što on kaže. Savez mora autentično da gradi i stvara svoj odnos prema svim politikama”, rekao je predsjednik NDP-a novinarima u Bijeljini ističući da nema nikakve potrebe da se pecaju na udice Milorada Dodika te da će se posvetiti isključivo svojim politikama za budući period.

“Ta politika mora da bude alternativa i da pobijedi na izborima 2018. godine”, istakao je Čavić.

On je napomenuo da je Savez za promjene odnos prema svim politikama treba da manifestuje autentično, a ne da slijepo prati onoga ko afirmiše konflikt.

“Politike konflikta su za nas neprihvatjive. Želimo da afirmišemo politike budućnosti, a Dodik je personifikacija prošlosti, jer se tako ponaša i ja se više s njim neću baviti, on sa mnom neka se bavi i neka mu je Bog na pomoći”,  naglasio je predsjednik NDP, dodavši da nijedna članica Saveza za promjene ne namjerava da promijeni svoju opozicionu ulogu i da ne želi da postane dio većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

Mixer portal

 

Shortlink: