Pogledajte spot banjalučkog “Veltšmerca” za pjesmu “Sve moje nisam ja” | Mixer portal

Pogledajte spot banjalučkog “Veltšmerca” za pjesmu “Sve moje nisam ja”

marko

 

“Velšmerc” je muzički projekat Marka Bašića iz Banjaluke. Objavio je abum “Ogledalo o Ogledalo”, gdje se nalazi osam kompozicija, a za pjesmu “Sve moje nisam ja” snimljen je spot”.

Autor pjesama je Bašić koji se muzikom bavi već deset godina.

“U početku sam se bavio hip-hopom, koji se vremenom deformiše i postaje nešto potpuno drugačije od onog zbog čega sam počeo da ga radim, sve do prije dvije godine otprilike, kada sam se spontano vratio nekoj muzici koju sam slušao tokom osnovne i srednje škole”, rekao je Marko za Mixer portal.

Kako tvrdi teško mu je da svoje stvaralaštvo svrsta u jedan žanr, ali primjetan je uticaj post-punka i alternativne muzike osamdesetih.

“Naravno da se tu mogu čuti još dosta podžanrova i uticaja, od različitog indie rock-a do psihodelije i eksperimentalizma”, napominje muzičar i dodaje da su sve pjesme nastale spontano pod naletom inspiracije i kroz saradnju sa prijateljima muzičarima.

“To su trenuci iskrenosti prema samom sebi, što je bio i jedini uslov dok sam radio pjesme”, kazao je Bašić.

Marko trenutno okuplja ekipu sa kojom ima namjeru da radi žive nastupe i stvara nove pjesme. Po njegovom mišljenju osnova bavljenja je rad na autorskim pjesmama i promocija istih.

 

 

 

Mixer portal

Shortlink: