Banjaluka: 9. izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma od 23. do 26. oktobra | Mixer portal

Banjaluka: 9. izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma od 23. do 26. oktobra

Rezultat slika za dječije pozorište

Deveto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma „Banja Luka 2016“ ove godine biće održano od 23. do 26. oktobra. Organizator Festivala – Asocijacija za vizuelne umjetnosti “Feniks art” – najavio je svečano otvaranje za nedjelju, 23. oktobar, u 20 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

U okviru programa festivala, koji će ove godine trajati nešto kraće, biće prikazano pet blokova takmičarskog programa, kao i dva bloka filmova panorame. Članovi žirija koji će odlučiti pobjednika ove godine su Darko Kreč iz Hrvatske, Zijad Mehić iz BiH i Marija Milanović Lazarevski iz Srbije.
Inače, na konkurs Međunarodnog festivala animiranog filma prijavilo se 478 filmova, iz 39 država. Komisija je izabrala 44 ostvarenja za glavni i 10 za dječiji takmičarski program.

Grad je i ove godine podržao održavanje Međunarodnog festivala animiranog filma, koji je uvršten u Godišnji kalendar kulturnih manifestacija Grada Banja Luka za 2016. godinu. Festival je posvećen umjetnosti animacije i ima za cilj podsticanje mladih ljudi na kreativno i umjetničko stvaralaštvo putem radionica, predavanja i prikazivanja domaćih i inostranih animiranih filmova. Festival se održava od 2008. godine.

Ovogodišnji program Festivala možete pogledati ovdje.

Mixer portal

 

Shortlink: