SATIRA: Dodik osniva novi SDS! – Ejs? | Mixer portal

SATIRA: Dodik osniva novi SDS! – Ejs?

dodik-sds-ilustracija

 

Prošli su Lokalni izbori i donijeli novog, a zapravo starog pobjednika, SNSD-e Milorada Dodika, nepobjedivog jahača apokalipse Bosne i Hercegovine, i načiniše od njega još jačeg i uzvišenijeg despota od Republike Srpske.

No nije Miloradu dosta što je postao despot na kvadrat, malo je to njemu, a malo mu je i vladat samo s svojim SNSD-om i još dvije koalicione partije pride. Treba zgusnut redove, napravit oko sebe omanje partijice koje će stajati na braniku vladajuće partijetine.

I nakon što Maksimović Zlatko pobježe iz SDS-a u (ne)mirnije, ali po njega znatno komotnije političke vode i što Neno Stevandić slomi koplje na bojištu političkom i prikloni se pobjedničkom taboru još prije dvije godine, Dodik pljunu u šake te ti se brže bolje dade u osnivanje svoje nove političke partije, takozvanog SDS-a Krajine.

Javnim mnijenjem i u medijima preko noći stiže proglas kako se stvara partija nova, a nit se znade ko je u njoj, nit kakav je plan i program tog najnovijeg SDS-a. Jedino što je izvjesno jeste da mu je bez ikakve sumnje sufinansijer, protektor i osnivač niko drugi do despot Mile, sa sve jaranima njegovim inostranim, koji ga podržavaju u bezglavom srljanju u propast.

Mišljenja je despot Mile da je malo imat samo jedan SDS, koji uz sve svoje nedostatke čak ni naredbe ne sluša. Treba imat i jedan SDS koji prima komandu i diže nogicu na riječ – “Raport!”.

Jednu takvu stranku je napunit lako raznoraznim političarima čija je karijera izblijedila kao džemper babe Mare, jer iz inostranstva svaki dan pristižu oni stari osnivači SDS-a koji u ovaj modernizvani i demokratizovani SDS prispjeli nisu. Sa dodatnim iskustvom koji u raznoraznim evropskim kazamatima i ćelijama dobiše izvrsni su za manipulaciju širokim masama, jer dokazaše da su patriote bez premca. Još kada se priključe na džojstik Milorada Dodika ima da pobiju udarcem jednim sve političke muve i komarce koje im smetaju.

Pa šta onda ima politički pametnije i zauharanije nego tom vijeću oronulih staraca uturit koju banku u džep i osokolit ih partijom u kojoj će moći da se osjećaju kao svoji na njegovome (Milinom). Još ako im uspije u namjeri da novim SDS-om skrše ovaj stari podmlađeni SDS i pretvore ga u onaj pređašnji Karadživski i umnogome ćiriličniji SDS, pa ima despot Mile da vlada do sudnjega dana.

Pa nek ti je onda Mile srećno s partijom novom i tom tvojom novom partijom s tobom, jer pravi politički megaloman nije megaloman ako ne vlada sa bar pet do šest partija odjedaret.

Piše: Ernest Bučinski

 

 

Shortlink: