HUMOR: Šta folk zvijezde traže od organizatora svojih gaža? Keba hoće misirač'pite, Halid bi pajšla, a Mitar janjnjet'ne! | Mixer portal

HUMOR: Šta folk zvijezde traže od organizatora svojih gaža? Keba hoće misirač'pite, Halid bi pajšla, a Mitar janjnjet'ne!

 

Rezultat slika za mitar mirić

 

Na prostorima bivše Juge rokenrol zvijezde izumrle, a one koje nisu preobratile su se u drugi vid nebeskih tjelesa prešavši na stranu narodnooslobodilačke mjuze.

U nas i dok je bilo rokenrola ljudi koji su se njime bavili nisu bili gnjavatori i svirali su i tada, kao i dan danas, za svoju dušu. Nisu im trebala jagnjeća prsa u umaku od borovnice i pola litre Jack Danielsa da bi odsvirali koncert.

Vremena su se promjenila i današnje folkerske zvijezde da bi otprašile svoju gažu pod svadbenom šatrom ne libe se da traže žabljeg kavijara sa sve kravljim jajima i ptičijim mlijekom. O honorarima da ne govorimo, cifre su ukrašene i sa više od 3 nule, zavisno o veličini grudnoga koša, tange-frange gaćica, visine potpetica, oblika zubne proteze ili obima glave izvođača.

 

Pa hajde da pročitamo šta to neke od folkerskih zvijezda traže od svojih menadžera:

 

Rezultat slika za dragana mirkovicDok je bila mlada i zelena Mirković Dragana nije ni znala za prohtjeve. Odrađivala je posao za honorar “daj šta daš” i nije se bunila ako ga i ne dobije. Danas je druga priča. Ako joj prije koncerta ne donesu teglu kiselih krastavaca i štrucu hljeba namazanog s najkvalitetnijim ajvarom ne pada joj na pamet ni da kroči na stejdž. A nakon koncerta u bekstejdžu obavezno mora da je čeka mladić kraj lavora vrele vode, te da joj spere prljavštinu izmeđ nožnih prsta jer, kako izvori navode, Dragana se na tim mjestima u toku koncerta najviše znoji.

 

Rezultat slika za mitar mirić

Mitar Mirić je jedan od najvećih zvijezda današnjice. Njegove se pjesme vrte čak i na nosačima zvukova koji se tehnički ne vrte, npr. na usb-u, ali kad njegova pjesma zasvira počne da podrhtava tlo pod nogama i tu više nema zavrzlame. Prije nastupa Mitar voli da priča viceve sa pticama, naročito papagajima, te je organizator njegovih nastupa dužan da zbavi neku papigu sa kojom bi ovaj mogao da razgovara. Nakon opuštene priče s papagajem Mirić voli da popije šaljicu čaja od visibabe sa Durmitora i naždere janjnjet'ne. Na stejdžu ga obavezno mora čekati litar i po rakije od kukukuruza koju pjevač salijeva u toku koncerta.

 

sabansaulic1977-nemojpogleddasakriv

Od Šabana nema većeh Šaulića postojećeg, a bome ni zvijezde. Kažu da je Šaban za naše prostore ono što je Džeger Mik na zapadnom tržištu za Švabe i Engleze. Nema fešte koja može proć bez Šabana. Ali nije ni Šaban šaban, zna on kako sa slavom da se nosi. Šaulić inzistira na tome da dva sata prije svirke, ali i nakon svirke, niko ne smije da uđe u klozet u kojem je on boravio. Isto tako za ručak mora da mu se servira tanjir rijetkoga graha sa gicinim papcima i porcija štrudle “makovnjače”, a nakon objedovanja da se nađe neka osoba sa kojom bi ovaj pjevač odigrao partiju rauba. Sat vremena prije koncerta Šaban voli da uvježbava svoje prste na gitari bez žica, iako se zna da on nikada nije nastupao svirajući gitaru, ali valjda Šaban na ovaj način sa sebe skida negativnu energiju i pripremajući se za šok-šou.

 

Rezultat slika za Zijo ValentinoZijo Valentino je i u vremenu kada je važio za paklenog rokera bio latentni folker, pa mu nije teško palo kada je morao iz egzistencijalnih razloga da se prebaci u narodnjačke vode. Danas kada je poznatiji čak i od samoga sebe njegovi su se prohtjevi uvećali za 178 odsto, pa mu nije mrsko prije nastupa da zatraži ćevapa i gurabija koje moraju da budu pripremljenje po receptu starih Inka, legendarnog indijanskog plemena iz južne Amerike. Osim što voli da pojede gurabije Ziji nije neugodno od organizatora svojih muzičkih proredbi, koje najčešće održava po dijaspori, zatražit i da mu uplati tiket u obližnjoj kladionici.

 

 

 kejva

Kojić Keba Dragan nekada poznat po šmekerskim brčićima a danas po španjolskoj bradici, dok je bio mladi izvođač sramio se od menadžera zatražit i čašu vode. No danas je druga priča. Prije koncerta ovaj slavni pjevač od pratećeg ansambla traži da mu počešu tabane sa orlovskim percetom a nakon toga da mu serviraju pitu od misirače. U slučaju da mu se servira krompiruša Keba je spreman čak i da otkaže koncert.

 

 

ORezultat slika za halid bešlić i muslimovićd svih zvijezda i zvijezdica jedan od najzahtjevnijih glazbenih muzičara iz svijeta folklorne mjuze jeste Halid Muslimović Bešlić. Njega je slava toliko udarila u glavu da je postao podvojena ličnost te ni sam više nije siguran da li je on zapravo Muslimović Halid ili Halid Bešlić. Ovaj konceptualni umjetnik je toliko nadobudan da prije koncerta zahtjeva da mu u hotelsku sobu donesu ogledalo sa zlatnim okvirom sa kojim on verbalno opšti. Njegovo mantranje sa samim sobom traje oko sat vremena, gdje on non stop ponavlja riječi: “Da li si ti Halid… jesam ja sam Halid Bešlić… ne ti si Halid Muslimović…” Nakon seanse Halid B.M. tušira se slanom vodom iz Kaspijskoga jezera, a potom ide na objedovanje. Na meniu obvezno mora da se nađe pet uštipaka, tri masline, pola tube majoneza marke “Tomico”(hvala sponzorima što su uplivali sa 100 kermi donirajući ovaj besmisleni tekst:), šest meko kuvanih vrapčevih jaja i porciju pajšla. Osim toga Halid zahtjeva da u hotelskoj klonji vazda ima troslojnog toalet papira i tečni sapun marke “Nivea” (hvala i ovim sponzorima).

 

Piše: Erni

 

Shortlink: