Radojičić: Savez za promjene izgubio zbog želje za vlašću | Mixer portal

Radojičić: Savez za promjene izgubio zbog želje za vlašću

Igor Radojičić press

 

Savez za promjene je želju za vlašću platio percepcijom da nije dovoljno čvrsto branio interese građana Republike Srpske, ocijenio je član Glavnog odbora SNSD-a Igor Radojičić.
Radojičić je rekao da je SNSD na lokalnim izborima u BiH ostvario dobar rezultat, jer su građani u ovoj stranci, očigledno, prepoznali bolju opciju, ističući da je SzP sam sebi nanio ogromnu štetu ponašanjem njihovih članova u Sarajevu.

“U narodu je prepoznato da su oni za par fotelja u Sarajevu prihvatili da budu priključak politike koju dominantno diktira SDA. U Savjet ministara i organe vlasti BiH nisu izabrani kao pobjednici u Republici Srpskoj, bili su slabiji od našeg bloka, nego su izabrani kao neko sa kim je lakše raditi”, istakao je Radojičić.

On je naglasio da je SDA izabrala partnera iz Srpske, bježeći od tvrdog i jakog SNSD-a, i u Savjet ministara i institucije BiH uvela slabijeg partnera koji će biti zadovoljan time što je konačno došao do vlasti direktno konfrontirajući srpski blok u Sarajevu sa srpskim blokom u Banjaluci.

Radojičić je konstatovao da je za sarajevske političare Republika Srpska “neželjeno dijete” i da njima nije u interesu jaka i stabilna Republika Srpska.

Kada je riječ o mogućnosti da Republika Srpska ili pojedinci budu sankcionisani zbog održanog referenduma o Danu Republike, Radojičić je rekao da je to do stranih centara moći, ili će doći do konstruktivnog poteza.

“Interes EU nije nikakva nova kriza na Balkanu i u BiH. EU je mnogo truda uložila u kreiranje nove agende za BiH koja podrazumijeva da se ide naprijed u evropskim inegracijama, završen mehanizam koordinacije, adaptiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i kretanje ka statusu kandidata”, naveo je Radojičić.

Mixer portal

Shortlink: