Zanimljivosti: Vašoj ženi treba ovih 5 stvari, ali ne zna kako da ih traži | Mixer portal

Zanimljivosti: Vašoj ženi treba ovih 5 stvari, ali ne zna kako da ih traži

Slikovni rezultat za žena

 

Komunikacija. Esencijalni deo svake veze. Bez jasne, otvorene i intuitivne komunikacije, stvari se mogu vrlo brzo zakomplikovati. Možda nesvesno radite neke stvari koje ne prijaju vašem partneru, ali on/ona ne zna kako da vam ukaže na problem, tako da vam pritom ne povrede osećanja. Odgovor: budite potpuno iskreni. Psiholozi su razgovarali sa mnogo žena i devojaka, i saznala puno toga. Na osnovu mnogih istraživanja, dajemo vam spisak od 5 stvari koje svaka žena želi, ali ne zna kako da ih traži.

Verbalna afirmacija

 

Ženi treba reći da je lepa i dragocena. Žene mogu da osete kada njihovi muževi naprave neki gest kako bi iskazali emocije. Ali kod većine žena koje su učestvovale u ispitivanjima, reči im ipak mnogo više znače. Jedna od njih je rekla: Mislim da puno muškaraca pokušava da nam pokaže da nas cene, ali treba da znaju da su reči moćna stvar.

 

Nepodeljena pažnja

 

Ostavite telefon kada vaša žena uđe u kuću! Obratite pažnju na nju, umesto da nastavite da surfujete po internetu. Deci se često zamera zbog toga što znaju da se ‘izgube’ u tehnologiji, ali ista stvar se dešava i sa odraslim ljudima. Na kraju dugog dana, sigurno želite samo da dođete kući i da se opustite, najčešće uz pomoć nekog uređaja- mobilnog telefona, tableta, računara. Ali upravo to vreme kada ste tek stigli kući je izuzetno važno za bračnu komunikaciju- to je vreme za slušanje, bez prekidanja.

 

Vreme za osamu

 

Nađite, napravite vreme! Jako je teško naći vremena za bilo šta, pogotovo za one žene koje su tek postale majke. Većina njih je objasnila da bi se osećale manje krivom ako bi i njihovi muževi s vremena na vreme želeli da provedu malo vremena u samoći, i da bi im to vreme koje bi provele same sa sobom bilo sasvim osvežavajuća novina.

 

Romantika

 

Ovo vas verovatno ne čudi, ali ankete pokazuju da potreba žena za romantikom nije stereotip, nego stvarnost. Većina supruga koje su dale ovaj odgovor rekle su da im nije dovoljno samo jedno veče za izlazak sa mužem – treba da vide da se njihovi supruzi trude i planiraju. Pošto puno porodičnih aktivnosti i obaveza pada na teret ženama, ne čudi njihova želja da ih muževi povremeno iznenade romantičnim planovima za vikend i zakazanom bebisiterkom.

 

Pomoć

 

Zanimljivo, ovo je bio najčešći odgovor! Bilo da je u pitanju obavljanje nekih kućnih poslova koji se smatraju ženskim, poput spremanja i kuvanja, ili pomaganje oko svakodnevnih odluka, disciplinovanje dece, pa čak i pomoć oko problema sa prijateljima, žene sa kojima sa kojima su psiholozi razgovarali po ovom pitanju rekle su da žele da se njihovi muževi na ovaj način uključe u njihov život. Većina žena koje su majke, smatraju da je njihova uloga oca jednako bitna. I kada se tata ubaci u svakodnevne aktivnosti i potrebe njegove dece, na taj način govori svojoj ženi da shvata važnost svoje uloge kao roditelja.

Autor: Dragan Đorđević

Shortlink: