Zlatko Maksimović primljen u Srpsku kraljevsku akademiju | Mixer portal

Zlatko Maksimović primljen u Srpsku kraljevsku akademiju

Maksimović

 

Bijeljinski ljekar Zlatko Maksimović večeras je u Beogradu primljen u Srpsku kraljevsku akademiju naučnika i umetnika u čijem je članstvu 127 doktora nauka.

 
Obrazlažući razloge zbog kojih je Zlatka Maksimovića kandidovao za prestižnu titulu akademika, njegov mentor Branislav Talić rekao je da je najbolja preporuka bila Maksimovićeva briljantna biografija, ali i činjenica da on nije samo ljekar, već i veliki humanista.

On je istakao da mu je posebno drago što će se Maksimović pridružiti za sada malom broju akademika iz Republike Srpske.

“Prijem Zlatka Maksimovića dokaz je da naš narod sa one strane Drine pripada, ne samo etnički, već duhovno i kulturno, jedinstvenom srpskom biću”, poručio je Talić.

Maksimović je istakao da je posebno vezan za Beograd, gdje je završio medicinu 1995. godine i gdje je odbranio doktorsku disertaciju 2011. godine, te da mu, stoga, predstavlja veliku čast što je baš u ovom gradu primljen u Srpsku kraljevsku akademiju naučnika i umetnika.

On je naglasio da je ovo priznanje dokaz da neko prati, gleda, cijeni i prepoznaje one koji su posvećeni svojoj profesiji, dodajući da će članstvo u Akademiji za njega biti podstrek da narednih godina radi i više.

Kada je riječ o predstojećim izborima u Republici Srpskoj na koje izlazi kao kandidat Koalicije “Bijeljina pobjeđuju” za gradonačelnika, Maksimović kaže da se kandidovao da bi pobijedio.

“Nisam naučio da gubim. Za sve do sada za šta sam bio kandidovan nisam gubio. Siguran sam u pobjedu u Bijeljini”, poručio je Maksimović.

 

 

Mixer portal

Shortlink: