Župljanin: Banjaluka treba da bude regionalni centar | Mixer portal

Župljanin: Banjaluka treba da bude regionalni centar

Rezultat slika za župljanin slavko

 

Kandidat Srpske patriotske stranke za gradonačelnika Banjaluke Slavko Župljanin izjavio je danas da će mu cilj, ukoliko bude izabran za gradonačelnika, biti da ovaj grad postane regionalni privredni, kulturni i finansijski centar.

 
“U saradnji sa narodom ostvariću zacrtane ciljeve. Uz poboljšane privrednih okolnosti, Banjaluka može postati ekonomski centar regiona”, rekao je Župljanini na predizbornoj tribini SPAS-a u banjalučkom naselju Kočićev Vijenac.

On je istakao da SPAS ima sedam prioritetnih ciljeva, odnosno koraka koje je potrebno preduzeti da bi bili riješeni problemi u Banjaluci.

“Neophodno je smanjiti troškove budžeta grada i poboljšati privredni ambijent, te smanjiti porez i doprinose na plate sa 65 na 33 odsto. Važno je povećati prihode budžeta grada, riješiti socijalnu situaciju građana, vratiti imovinu grada u njegov posjed, zaustaviti zaduživanje grada, te unaprijediti populacionu politiku”, kaže Župljanin.

On je naglasio da će SPAS biti dio gradske skupštinske većine ukoliko bude ispoštovano devet osnovnih zahtjeva koje ima, a među kojima su transparentnost rada gradskih organa, javno sprovođenje tendera, te smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta.

Na današnjoj tribini predstavljeni su kandidati za odbornike u Skupštini grada Banjaluka.

 

 

Mixer portal

Shortlink: