Srbijanski čelnici ne podržavaju Dodikov referendum | Mixer portal

Srbijanski čelnici ne podržavaju Dodikov referendum

Rezultat slika za dodik vučić nikolić

 

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić nisu pružili podršku, ali ni na koji način nisu željeli da utiču na promjenu političkih stavova legitimno izabranih političara u Republici Srpskoj povodom održavanja najavljenog referenduma o Danu Republike Srpske.
“Srbija će, bez obzira na određene razlike u viđenjima situacije u regionu, uvek podržati srpski narod, građane Republike Srpske i njene institucije”, navodi se u zajedničkoj izjavi Nikolića i Vučića, koja je podijeljena novinarima ispred zgrade Predsjedništva, gdje je održan sastanak sa liderima Republike Srpske.

U Beogradu je održan sastanak Nikolića i Vučića sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, premijerom Željkom Cvijanović, članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladenom Ivanićem i predsjedavajućim Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladenom Bosićem.

Navodi se da su se Nikolić i Vučić sastali sa najznačajnijim predstavnicima političkog života Republike Srpske.

Osnovna tema razgovora je, kako se navodi, bila očuvanje stabilnosti i mira u regionu. Oni su istakli da je politika Srbije poštovanje teritorijalnog integriteta BiH kao i integriteta entiteta Republika Srpska.

Nikolić i Vučić su osudili organizovane napade koji iz pojedinih zemalja regiona stižu protiv Srbije i srpskog naroda, kao i licemjerno ćutanje i pravljenje lažnih simetrija i ravnoteža od značajnog dijela međunarodne zajednice.

Mixer portal

Shortlink: