Dom naroda: Poslanici iz RS ne žele da pričaju na temu referenduma | Mixer portal

Dom naroda: Poslanici iz RS ne žele da pričaju na temu referenduma

Slikovni rezultat za dom naroda bih

 

Poslanik SDP-a BiH Denis Bećirović zatražio je da na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH bude otvorena rasprava o referendumu o Danu Republike Srpske, čemu su se oštro usprotivili poslanici iz Srpske.

 
Nikola Špirić iz SNSD-a istakao je da je u BiH posljednjih dana vidljivo mnogo mržnje i nepovjerenja, te apelovao na poslanike da ne dozvole da se parlament BiH pretvori u mjesto produkovanja mržnje, te da se drže predloženog dnevnog reda.

“Ako je ovo platforma za vođenje predizborne kampanje, mislim da ćemo ovdje danas ostati dugo i da sjednica neće imati veze sa dnevnim redom”, istakao je Špirić.

Na Bećirovićeve navode da je rasprava o referendumu potrebna kako bi se očuvao mir u BiH i da u BiH postoje ratni huškači, Špirić je upitao otkud priče o ratu?

“Postoje institucije koje treba da rade posao u skladu sa Ustavom i ovo zasjedanje ne treba pretvoriti u retoriku koju zagovara Denis Bećirović”, kaže Špirić.

Poslanik NDP-a Momčilo Novaković ocijenio je da su u prethodnih mjesec dana sve političke stranke, političari i institucije u BiH izrazili mišljenje o zakazanom referendumu u Republici Srpskoj i da je nepotrebno da se parlament BiH danas bavi ovim pitanjem.

“Spreman sam na raspravu, ali ona ništa neće pomoći, pretvorićemo je u nešto što BiH najmanje treba u ovom momentu”, istakao je Novaković i založio se za ograničavanje rasprave na tačke dnevnog reda.

Bećirović je i na prethodnoj sjednici Predstavničkog doma početkom avgusta tražio raspravu o referendumu o Danu Republike Srpske, što Predstavnički dom nije podržao.

Niko Lovrinović iz HDZ-a BiH predložio je da Predstavnički dom donese danas odluku o obilježavanju Evropskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima u BiH.

U toku je rasprava o dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma.

 

 

Mixer portal

Shortlink: