Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković podržao Radojičića, uz Čavića SzP | Mixer portal

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković podržao Radojičića, uz Čavića SzP

Radojicic i Cavic 1na1

Kandidaturu Igora Radojičića za gradonačelnika Banjaluke, podržao je gradonačelnik Ljubljane. Zoran Janković je stigao da ponudi saradnju i prenese iskustva upravljanja gradom koja je sticao u tri mandata. Lider Pozitivne Slovenije prošetao je gradom i popio kafu sa kandidatima SNSD-a za odbornike.

Pohvalio je Janković sve ono sto je njihova vlast napravila u Banjaluci, a kandidatu vladajuće koalicije prenio je tajnu svog uspjeha.

“Osnovna stvar je imati većinu. Kad se građani budu odlučivali, a oni će odlučiti – ja ne biram, ja samo pričam svoja iskustva – na kraju će Banjalučani izabrati onoga kome najviše vjeruju ali tome kome vjeruju moraju dati većinu ako hoće od njega da traže rezultate. Sve ostalo je pijaca. Ti meni daj ono, ja ću tebi ovo, ako hoćeš direktora u čistoći, ti meni daj direktora u gradskom prevozu”, rekao je Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane.

Dok je uz Radojičića gradonačelnik Ljubljane, uz Dragana Čavića ponovo su bili srpski član Predsjedništva i partneri iz Saveza za promjene. Uz njih podržaće ga i Jedinstvena napredna stranka i Stranka socijalne sigurnosti srpskih boraca. Vjeruju da im ovaj put pobjeda neće izmaći, kao ni prije četiri godine kada su bili podijeljeni.

“Uvjeren sam da će nova energija koju gospodin Čavić ima – ima on godina, ali sam siguran da ima energije, to znate i vi -puno više nego kandidat koji je njemu protivnik, koji bi trebao biti mlađi, imati više snage, ali djeluje depresivnije, pesimističnije nego gospodin Čavić u ovim godinama”, kazao je Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH.

Savez za promjene kaže da nisu ispunjeni uslovi za fer izbore jer im vlada nije isplatila novac koji po zakonu iz budžeta dobijaju za kampanju. Ipak vjeruju u pobjedu, a kažu da će bitka za Banjaluku biti presudna i za opšte izbore 2018.

Dva tabora još dogovaraju TV duel kandidata, a prije zvaničnog svojevrsni se desio u emisiji ATV-a “Jedan na jedan”. Čavić i Radojičić odgovarali su na ista pitanja. Obojica kažu da će prva stvar koja slijedi Banjaluci biti restruktuiranje gradskih dugova i nagomilane gradske uprave. Na pitanje “Šta će u Banjaluci biti izgrađeno u naredne četiri godine a što danas u Banjaluci nema?” odgovaraju različito.

“Novo centralno postrojenje Toplane, nova mjesta u vrtićima, barem dvije sportske dvorane, industrijska zona pa idemo dalje”, odgovorio je Igor Radojičić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke.

“Biće izgrađen spomenik palim borcima koji čeka 21 godinu od završetka rata, a ova ga vlast nikad nije napravila i to monumentalan, u centru grada, na sadašnjem parkingu Elektrokrajine. U rješenjima koja budu finansijski izvodiva moguća je i podzemna garaža i sadržaji koji su neophodni gradu a to je javni WC, ono što Banjaluka nema, a imala je još prije 30 godina, i mnogi drugi sadržaji koji su potrebni u užem centru grada”, glasio je odgovor Dragana Čavića, kandidata SZP za gradonačelnika Banjaluke.

Oba kandidata Banjalučanima su obećali da im je upravljanje gradom najvažnije. Šta god da im se ponudi na izborima 2018. neće prihvatiti, makar to bilo mjesto premijera ili predsjednika Republike.

 

ATV

 

Shortlink: