Uz brojna takmičenja i promocije počeli Dani Vrbasa | Mixer portal

Uz brojna takmičenja i promocije počeli Dani Vrbasa

dani vrbasa

 

Organizacija “Green Vrbas” u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine i uz podršku Turističke organizacije Banjaluke i grada Banjaluka po četvrti put organizovala je dvodnevni eko festival „Dani Vrbasa“

Potom je festival otvorio Budimir Balaban predsjednik Skupštine grada Banjaluka i predsjednik organizacionog odbora festivala.

Festival je juče započeo zvaničnim otvaranjem u bašti motela Orthodox obraćanjem Radenka Komljenovića, načelnika za privredu grada Banjaluka.

Posebne zahvalnice za doprinos i podršku festivalu uručene su Ostoji Barašinu ispred Turističke organizacije Banjaluke , Srđanu Todoroviću ispred Fonda za zaštitu životne sredine i Novi Grujiću ispred Regionalne deponije Banjaluke.

Dodijeljene su i nagrade za tri najljepše fotografije Vrbasa a stručni žiri u sastavu: Milan Radulović, Vladimir Stojaković i Aleksandar Čavić imali su težak zadatak jer nam je pristiglo preko 50 fotografija.

Prvo mjesto za najljepšu fotografiju Vrbasa osvojio je Ljubiša Aćimović a kao nagradu je dobio fotoaparat. Drugo mjesto pripalo je Saši Knežiću kojem je Bio Shop Divna uručio poklon paket organskih proizvoda. A treće mjesto je osvojio Marko Turkeš koji je osvojio bokal za vodu sa filterom njemačke kuće Brita.

Dječija hobby radionica Mašta na čelu sa Natašom Vuksan uljepšala je ovaj festival svojim predivnimr adovima na temu rijeke Vrbas, a klinci su nagrađeni materijalom za dekupaž a pred početak nove školske godine poklone im je obezbjedio i uručio Dragan Banjac ispred Centra za ekološka istraživanja.

Banjalučanka Nada Kolak napisala je pjesmu poezije na temu našeg Vrbasa i specijalno za naš festival a svi posjetioci imali su priliku i da ovu pjesmu čuju u audio verziji. KUD „Mladost“ izveo je performans i na taj način dao svoj doprinos festivalu kao i svake godine.

Na festivalu je bilo preko 15 učesnika koji su opredijeljeni za zdrav život, zdravu hranu , kozmetiku i turiѕam

Danas, drugog dana festivala očekuje nas takmičenje u kotlićijadi i učesnici koji su se odlučili da i danas izlažu na festivalu!

 

Mixer portal

Shortlink: