“Dani Vrbasa”: Eko festival održat će se 25. i 26. avgusta u Banjaluci | Mixer portal

“Dani Vrbasa”: Eko festival održat će se 25. i 26. avgusta u Banjaluci

Vrbas_ilustracija

 

Organizacija Green Vrbas – Zelena rijeka Vrbas u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine i uz podršku Turističke organizacije Banjaluke i grada Banjaluka po četvrti put organizuje dvodnevni eko festival „Dani Vrbasa“.

“Festival Dani Vrbasa ove godine pored ostalog, apostrofira ekologiju kroz turističke destinacije kao primarni cilj te će u skladu sa tim i proširiti svoje djelovanje koje treba i da zaživi kao prvi sajam ekologije u Banjaluci”, kažu organizatori.

Ovogodišnja dešavanje planirana su na lokaciji: Bašta Motela Ortodoks na priobalju i obali rijeke Vrbas, 25. i 26. avgusta.

“U saradnji sa mnogim sportskim i ekološkim kao i turističkim udruženjima organizovaćemo dešavanja koja su u uskoj vezi sa Vrbasom: kajak, dajak, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, takmičenje u pecanju i slične aktivnosti. Takođe u planu je i održavanje sajamskog dijela sa pratećim štandovima u eko stilu i prezentaticeje”, najavio je organizator festivala.

U okviru festivala održaće se likovna kolonija u saradnji sa djecom koja rade dekupaž „Mašta“ gde će se birati nabolji likovni rad posvećen ekologiji i obalama Vrbasa.

“U toku je i konkurs za izbor naljepše fotografije na temu Vrbasa. Izabraće se tri najbolje fotografije koje će biti bogato nagrađene. Prijave i radovi mogu se slati na mejl green.vrbas@gmail.com ili na FB Green Vrbas”, rekli su iz organizacije.

Učesnici festivala su opredijeljeni za zdrav život, zdravu hranu , kozmetiku i turiѕam.

 

“U skladu sa temom festivala biće iѕloženi i proizvodi bio šop Divna, organska koѕmetika iz udrženja Draganasgarden, filteri za vodu u obliku bokala sa filterom koji je lagan za upotrebu i rukovanje”, rekli su organizatori festa.

 

Proizvođači heljde. Poljoprivredni proizvođači humusa (kalifornijska glista) a biće organizovane i promo vožnje rijekom Vrbas Kajak Kanu Kluba Vrbas.

 

“Zbog velike emisije gasova koji se dugo zadržavaju u prostoru iznad grada ove godine na festivalu ekologije ECO LTM predstaviće i eko-pilula za čišćenje rezervoara goriva. Euro beta –reciklaza- postavice zelena ekoloska ostrva. Svoje učešće na festivalu uzela je i regionalna deponija – Depot a u sklopu festivala biće održana i prezentacija preduzeća i prikazan film”, najavili su organizatori.

 

Agencija MIG TURS, prevoznik podržala je manifestaciju u skladu sa svojom drustvenom odgovornosti. Obezbjeđen je besplatan prevoz za sve građane koji žele posjetiti festival ekologije. Autobus MIG TURS polaziće sa Stare autobuske. Vrijeme polaska biće naknadno objavljeno.

 

Otvaranje festivala je u 11 časova u bašti motela Ortodoks. Festival će otvoriti zvaničnici i predstavnici javnih ustanova i institucija.

 

 

Mixer portal

Shortlink: