SDS o aferi “Transkript”: Potrebno je hitno održavanje sjednice Komisije za bezbjednost i odbranu BiH | Mixer portal

SDS o aferi “Transkript”: Potrebno je hitno održavanje sjednice Komisije za bezbjednost i odbranu BiH

Bojić i Tadić

Bojić i Tadić

 

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjen Tadić i Borislav Bojić iz zajedničke komisije za bezbjednost i odbranu BiH, danas su dali izjave medijima povodom afere transkript koji se tiču presretenog razgovora između Milorada Dodika i novinara Mate Đakovića a inkriminišu rad pravosuđa BiH i državnog tužioca Salihovića.

“U našem društvu vlada sprega vlasti s krimanalom, a to dokazuje afera transkript a služi kako bi održavala postojeću vlast i u Republici Srpskoj i u Bosni i Hercegovini. Ova vlast je spremna da u svakom momentu gurne ruku u džep građana i prisvoje ono što im ne pripada”, izjavio je Tadić.

On je istakao da je sramota da smo došli do toga da i predsjednika RS mora i zvanični organ prisluškivati zbog sumnje da je upleten u korupcijske afere u kojoj je propala jedna od stabilnih banaka u ovom entitetu.

“Sve ove afere na koje ukazujemo vladajuća stranka želi da prikaže kao da mi imamo sukob sa SNSD-om niti bilo kim. Mi tužioca Salihovića i novinara Matu Đakovića prozivamo kao pojedince a nekao predstavnike profesije jer želimo da individualizujemo krivce koji sprečavaju pravosuđe da radi svoj posao”, rekao je Tadić.

On je dodao da ako bude dokazana odgovornost ovih pojedinaca njihovo mjesto je na sudskim klupama.

“Ovo nije politički rat nego borba normalnih ljudi protiv onih koji sve što dotaknu pretvaraju u korupciju i kriminal”, naglasio je potpredsjednik SDS-a.

Prvi zamjenik u zajedničkoj komisiji za odrbanu i zaštitu BiH Borislav Bojić rekao je da je proslijedio zvanični akt predsjedavajučem Bociću koji se usaglasio da je potrebno održati posebnu sjednicu ove komisije, bez obzira što je sezona godišnjih odmora.

On je kazao da u koliko bi se potvrdila autentičnost transkripata presretenih razgovora koje inkriminišu rad tužioca Salihovića, isti bi podrivali temelje pravne države BiH.

“Mislim da je ovo od esencijalne važnosti da najhitnije sazovemo sjednicu komisije i predlažem da paralelno sa pozivom na sjednicu zatraže od ministra bezbjednosti Dragana Mektića dostavljanje informacije vezana za posljednja dešavanja sa kojima je javnost upoznata a tiču se pojave transkripata”, zaključio je Bojić.

Mixer portal

Shortlink: