Saznaj ko su kandidati za Oskara iz Srbije | Mixer portal

Saznaj ko su kandidati za Oskara iz Srbije

oskar

 

Filmovi “Vlažnost” Nikole Ljuce, “Dnevnik mašinovođe” Miloša Radovića, “Dobra žena” Mirajne Karanović, “Igra u tami” Јuga Radivojevća i “Iseceljenje” Ivana Јovića kandidati su za izbor srpskog predstavnika za 89. Oskara, u kategoriji Nagrada za najbolji dugometražni film van engleskog govornog područja.
Ovih pet ostvarenja ispunili su uslove konkursa u skladu sa Pravilima američke i Pravilnikom srpske Akademije, saopštila je Akademija filmske umjetnosti i nauke Srbije.

Stručni odbor pregledaće prijavljene filmove od 31. avgusta do 2. septembra, a nakon stručne rasprave, u skladu sa pravilima Akademije, izglasaće srpskog predstavnika.

Akademija je imenovala 19 akademika filmske umjetnosti za članove stručnog odbora Akademije, koji nisu u sukobu interesa sa nekim od pet filmova u izboru, a koje je odobrila i sama Američka filmska akademija.

Predsjednik stručnog odbora je filmolog dr Petar Volk, a ostale članove čine direktor fotografije i reditelj Božidar Nikolić, njegove kolege reditelji Darko Bajić, Branko Baletić, Boban Skerlić, Igor Togolj, Dragan Marinković, Bratislav Petković, glumice Tanja Bošković i Radmila Živković, kompozitor Sanja Ilić, glumac Slavko Štimac, direktori fotografije Milorad Glušica i Predrag Bambić, scenografi Јasna Dragović i Miljen Kreka Kljaković, montažer Petar Јakonić, dizajner zvuka Velibor Hajduković i filmolog dr Ivana Kronja.

 

Mixer portal

Shortlink: