Talić: Da se radilo domaćinski Banja Luka bi bila u rangu Graca ili Milana | Mixer portal

Talić: Da se radilo domaćinski Banja Luka bi bila u rangu Graca ili Milana

Zoran Talić

“Poruku koju Partija demokratskog progresa (PDP) i Savez za promjene (SZP) šalju trenutnim gradskim vlastima Banje Luke je da će od oktobra 2016. godine zajedno sa gradonačelnikom Draganom Čavićem i sa svim političkim partijama koje čine SZP definitivno biti nova skupštinska većina u glavnom gradu Srpske”, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare, predsjednik gradskog odbora PDP-a Banja Luka, Zoran Talić.

Na komentar Igora Radojičića da je  program PDP-a za ilegalan, Talić je rekao da kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke ima veliki problem.

“Radojičić ne samo da je ćutao godinu dana, on nije ni slušao, a u tom periodu PDP je napravio i prvi od svih partija predočio svoj politički program vezan za vođenje grada Banje Luke”, izjavio je Talić i dodao da u tom programu postoje konstatacije da gradu Banja Luci trebaju gradski arhitekti, menadžeri, te da je potrebno reprogramirati sve dugove.

“Ono što je Radojičić konstatovao je zapravo činjenica koju PDP stalno govori a to je da u Banjoj Luci vlada potpuni javašluk kada je pitanje o izgradnji i finansijama”, bio je jasan Talić.

Banjoj Luci potrebni gradski menadžeri i arhitekte

 

 

On je istakao da grad mora imati svoje službenike gradske arhitekte koji neće biti stranački i koji će raditi u korist grada Banje Luke nezavisno o mandatima gradonačelnika i gradskih odbornika.

“Kad su u pitanju finansije propust vladajuće partije jeste bahato trošenje 200 miliona KM kreditnog zaduženja u periodu od 2007. do 2012. godine. Da se radilo domaćinski i savjesno Banja Luka ne bi bila ovo što jeste, bila bi novi Grac, Milano ili poput nekih jačih evropskih gradova”, zaključio je Talić.

On je istakao da građani traže konkretna rješenja na koja će buduća gradska vlast dati pozitivan odgovor.

“U kreiranju našeg programa učesvovali su građani Banje Luke. Deset mjeseci je PDP radio na ovom programu zajedno sa deset stručnih tijela i na stotinu kompetentnih ljudi. Taj program ćemo zajedno sa građanima da realizujemo odmah nakon oktobarskih izbora”, rekao je Talić.

On je na pitanje vladajuće koalicije zašto se ovaj program nije javno našao i na internetu kazao da isto pitanje i vladajuća koalicija zajedno sa Radojičićem može postaviti samoj sebi jer ni njihovog programa nema ni na jednom sajtu.

“Program ne služi da se reklamira po sajtovima nego da se realizuje kada se dođe na vlast, a naš program je dostupan građanima Banje Luke i na njega svako ko želi može da daje komentare. On je bio na javnim raspravama u svim mjesnim zajednicama i on nije nešto što je betonirano nago građani mogu učesvovati u njegovoj nadogradnji u cilju kvalitetnije realizacije istoga”, zaključio je Talić.

Mixer portal

Shortlink: