Priča: I Ova je kao i sve druge | Mixer portal

Priča: I Ova je kao i sve druge

samoća

 

Sve su prilike da će i Ova biti kao i prethodne, jer zašto bi se Ona razlikovala od drugih. Kvalitet Ove ne ukazuje ni po čemu da je ljepša i bolja od bilo koje druge. Hladana je i nepristupačna, u startu te odbacuje pa te kad onemoćaš od slasti života, tamo negdje oko aprila, primi u svoj pakleni zagrljaj sve dok ti ne iscrpi zadni atom snage.

Ne, ne, i ne… ne vjerujem da je Ova išta bolja.

Čim sam joj ugledao trag znao sam da je dosadna, prosječna – nedostojna. Da nema ništa originalno u Njoj. Da neće biti prijatna i da ću jedva čekati da završim sa Njom. Ona ne ljubi one kojima je poljubac potreban i neće utješiti neutješnog. Slomiće krila čak i onom ko krila nema. Njoj nije stalo do nježnosti i ljubavi.

Pa zašto onda da je dočekujem kad Ona to ne zaslužuje. Zašto da joj dajem vrijeme, poklone i osmijeh. Neću je čekati u kući, restoranu, na željezničkoj stanici; kada dođe neću biti tu.  Ako ikako može neka neopaženo prođe, neka nikada ne dolazi, ne joj se izgubi svaki trag. Ja Joj ne vjerujem ništa i odreću se njenog prisustva. Ne treba mi njen dolazak, jer od nje ne očekujem ništa.

 

Napisao: Ernest Bučinski

Napisao: Ernest Bučinski

 

Shortlink: