Panoramskim minibusom do Šehova! | Mixer portal

Panoramskim minibusom do Šehova!

Panoramski minibus počeo je danas da saobraća od podnožja do spomenika na Šehitlucima, te će građani Banjaluke i turisti moći u većem broju da posjete ovo spomen-obilježje.

Turistički autobus saobraćati pet puta dnevno radnim danom i deset puta dnevno vikendom, sve do kraja septembra.

Kod spomenika na Šehitlucima instaliran je i dalekozor sa kojim se može lakše posmatrati panorama Banja Luke.

U prethodnom periodu su renovirane stepenice i sređen prilaz spomeniku, koji je bio devastiran.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Irena Radojević izrazila je zadovoljstvo što je grad uradio sve kako bi uveo ove značajne novine, koje će vrlo brzo biti uvedene u turističku ponudu grada.

“Ovo će puno značiti za sugrađane ali i za turiste, jer više neće morati razmišljati kako da dođu u ovaj predivan dio, te da uživaju u prirodi”, rekla je Radojevićeva.

Predstavnik Rotari kluba Banjaluka Ilija Trninić rekao je da je ovaj klub prepoznao potrebu da se na Šehove postavi dalekozor, koji je i nekada ranije u blizini spomenika bio panoramski dalekozor kod spomenika.

“Osim toga, ovim aktivnostima plan nam je i da damo podršku projektu `Gledaj da doniraš`, ali i da Gradu Banjaluci pružimo novu perspektivu”, rekao je Trninić.

Putnici, koji su danas imali priliku da promotivnom vožnjom isprobaju odlazak na Šehove turističkim autobusom, izrazili su oduševljenje idejom, te su mišljena da je trebalo davno uvesti ovu liniju.

Autobus ima 20 mjesta za putnike, te je uz otvorene prozore prilagođen za vožnju prirodom.

Mixer portal

Shortlink: