SzP: Dodik ne želi da se sazna istina o Davidu | Mixer portal

SzP: Dodik ne želi da se sazna istina o Davidu

Predsjednik Republike Srpske danas je priznao da je za parlamentarni Anketni odbor izabrao one za koje je mislio da su nesposobni, što znači samo jedno – predsjednik Republike želio je da se istina o Davidovoj smrti ne sazna i prikrije, saopšteno je iz Saveza za promjene

 U saopštenju se kaže da Dodikova najava da će Narodna skupština Republike Srpske odbiti zaključke Anketnog odbora još jedan je dokaz da upravo on urušava institucije, jer sa pozicije predsjednika Republike naređuje poslanicima kako da glasaju.

“Kako je moguće da se predsjednik Republike postavlja kao mjera istine i naređuje ljudima šta je to istina”, pitaju iz Saveza za promjene.

“Milorad Dodik se nadao da ovaj Anketni odbor neće biti sposoban da uradi svoj posao, kao što su to bili neki raniji. Nadao se da će biti nastavljeno zatašakavanje slučaja smrti Davida Dragičevića, pa mu je sada problem to što je Odbor uradio svoj posao i što namjerava da naloži i drugim institucijama da rade svoj”, kaže se u saopštenju i dodaje da je današnje Dodikovo priznanje potvrda da se baš on politički poigrava sa životom, istinom i institucijama u Republici Srpskoj.

Mixer portal

Shortlink: