BL RISING FEST @ City Pub | Mixer portal
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BL RISING FEST @ City Pub

01.03.2018 @ 20:00 - 03.03.2018 @ 22:00

BL RISING FEST – humanitarni festival underground muzike

Već dugo planirani, prvi, trodnevni, BL Rising Fest će se održati 1., 2. i 3. marta 2018. godine u BL City Pub-u. Svako veče će nastupiti po 4 autorska benda, a za ovu priliku, pored banjalučkih bendova, imaćemo drage goste iz Prijedora.

Dva glavna cilja ovog festa su prikupljanje humanitarne pomoći i podrška autorskim bendovima. Zarada od prodanih karata ide u humanitarne svrhe i bićete obaviješteni o broju prodanih karata za svako veče i dokazu uplate.
Autorski bendovi ne dobijaju podršku za trud koji ulažu, niti prostor da se predstave i promovišu svoj rad. Vrijeme je da to promijenimo i „uzdignemo“ underground scenu na noge, stvaranjem jače veze između bendova i publike, pa i samih bendova. Možda upravo to bude ohrabrenje za druge ljude da opet uzmu svoje instrumente u ruke ili to učine po prvi put i naprave svoju priču, te njom privuku i stvore nove poštovaoce ovakvog zvuka.

Redoslijed sviranja neće biti poznat prije početka svirke, kako bi ljudi došli i podržali sve bendove. Podržite bendove, kao što oni podržavaju ovaj humanitarni poziv, upoznajte se sa njima i upoznajte se međusobno, radi druženja i stvaranja jake alternativne zajednice, kakva je uvijek trebala da postoji.

Cijena karte za jedno veče je 5 KM, dok trodnevna iznosi 10 KM.
Start 20:00h

Bendovi koji će nastupati su:

ČETVRTAK 01.03.
MultiCultus // progressive rock
Aberdar // alternative rock
Pod Pritiskom // hard rock/metal/grunge
Alatka // heavy metal

PETAK 02.03.
Darth Vutrax // atmospheric dark horror ambient
My Last Suicide // melodic death metal
Logic System Disorder // system metal
Degenek // nuclear thrash metal

SUBOTA 03.03.
Benefit // groove metal
Cornix // thrash metal
Futurephobia (PD/SM) // thrash metal
Odium Malum // raw black/death metal

Za uvod, pauze i after party, zadužen je već svima poznat metal DJ Danko Kuzmanović.

Ovom prilikom se zahvaljujemo City Pub-u i svim bendovima koji su se odazvali i onima koji su se ponudili da sviraju, ali nije bilo mogućnosti da ih uvrstimo u prvi BL Rising Fest. Takođe veliko HVALA Vedranu Ševčuku Alfu za plakat, nesebičnu podršku i usluge fotografisanja, Desimiru Škoriću i svim dragim ljudima koji su na bilo koji način podržali organizaciju.

 

Details

Start:
01.03.2018 @ 20:00
End:
03.03.2018 @ 22:00
Event Category: