EKSKLUZIVNO: Kusturica snima film o Dodiku! Glavni lik igra Džoni Dep, koji je počeo pripremno debljanje! | Mixer portal

EKSKLUZIVNO: Kusturica snima film o Dodiku! Glavni lik igra Džoni Dep, koji je počeo pripremno debljanje!

Najpoznatiji srpski režiser Emir Kusturica najavio je da uskoro počinje snimanje novog filma. Film će govoriti o liku i dijelu predsjednika Republike Srpske, Miloradu Dodiku

kusturica i dodik

“Mile je moj prijatelj i ako je neko zaslužio da o njemu snimim film onda je to on. Biće to jedna moderna bajka o usponu čovjeka koji je bio pošten uzgajivač krušaka i jabuka, a potom postao  spasitelj svoga naroda. Cilj mi je da prikažem istinu o napaćenom srpskom narodu” – izjavio je Kusturica.

Kako Mixerov novinar nezvanično saznaje film će biti mjuzikl u kome će Dodik lično pokazati svoje nadaleko poznate pjevačke sposobnosti. Muziku će raditi “Sinovi Manjače” i “Jandrino jato” uz svesrdnu pomoć “No smoking orcestra”.

Glavna uloga pripašće Kustinom ličnom prijatelju i velikoj holivudskoj zvijezdi Džoni Depu, koji se već kao pravi profesionalac počeo pripremati za ulogu. On će se, zbog Dodikove korpulentnosti, za ovu ulogu morati udebljati 87 kilograma i produžiti za 42 centimetra.

U ovu svrhu Dep je već krenuo na specijalne pripreme i terapije čerečenja i istezanja kod holivudskog akunpukturiste Kurka Dokoljenka poznatijeg pod nadimkom Mengele.

Za kilažu će da se pobrine sam Kusturica koji je obećao Depu naglo debljanje uz kajmak, uštipke, sarme, debele janjce i ostale mezetluke tokom pripreme na Mokroj gori i Kamenome gradu!

Glavna ženska uloga pripašće Moniki Beluči (još se ne zna lik kojeg će da tumači, nagađa se da se radi o ulozi Biljane Plavšić), a učestvovaće i druga poznata glumačka imena poput Antonija Banderasa (koji će najvjerovatnije da igra Nikolu Špirića), Kurta Rasela (on će igrati ulogu negativca nekoga iz opozicije, možda čak i Mladena Bosića), te mnogi drugi.

Film će se finansirati od prodaje “Srpskih šuma” i Elektroprivrede. Takođe, RS će od Svjetske banke za ovu svrhu dobiti sredstva od 2,8 miliona dolara. Kusta će s ovim spektaklom zadužiti vaskoliki srpski narod.

Režiser je najavio da će se posle ovog projekta povući u zasluženu penziju, ali tek pošto snimi dokumentarac o vladiki Grigoriju čiji asketski život služi kao lična inspiracija velikom umjetniku.

MIXER PORTAL/Stevo Grabovac

Shortlink: