Svečano otvoren XX Teatar fest “Petar Kočić” 2017 | Mixer portal

Svečano otvoren XX Teatar fest “Petar Kočić” 2017

 

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u srijedu 17. maja svečano je otvoren pozorišni festival XX Teatar fest “Petar Kočić 2017” na kome učestvuju pozorišta iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske.

 

Glavni program XX Teatar festa “Petar Kočić 2017” otvorilo je Narodno pozorište Republike Srpske praizvedbom predstave “Švajcarska” autora Petra Mihajlovića, u režiji Milana Neškovića.

 

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković, u govoru je rekao kako dvadeset godina Festivala, koji je ove godine pod sloganom „Glas tišine“, nije mnogo, ali kada se pogleda koliko je predstava, glumaca i publike prošlo kroz zgradu pozorišta, ne može se ostati ravnodušan.

 

„Vjerujemo u njegovu energiju kojom zrači, vjerujemo u njegovu moć koja nas opčinjava i snagu kojom nas hrani, podržava i, svakako, održava“, poručio je Novaković.

 

Festival je službeno proglasio otvorenim ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, rekavši da odlične predstave i ugledna glumačka imena čekaju da opravdaju izbor selektora.

 

„Ovaj festival nije samo dobra prilika za promociju teatarske produkcije, nego i mjesto susreta reditelja, glumaca i publike i prilika za pozitivnu razmjenu energije, ideja i vrijednosti“, rekao je Malešević.

 

 

Mixer portal

Shortlink: