Italijanski mediji tvrde da su Maša i Medo Putinova “meka sila” | Mixer portal

Italijanski mediji tvrde da su Maša i Medo Putinova “meka sila”

Slikovni rezultat za maša medo i putin

 

Epizoda ruskog crtanog filma “Maša i medvjed” pod nazivom “Maša i kaša” sakupila je milijardu i 804 miliona pregleda i postala šesti snimak po gledanosti u istoriji “Jutjuba”, a mediji su ovaj serijal nazvali “demonstracijom Putinove meke sile”.

 
Italijanski list “Il foljo” navodi da se nevjerovatan uspjeh animiranog filma “Maša i medvjed” najbolje može vidjeti u božićnom periodu, kada su trgovački centri prepuni lutaka, slika i igračaka posvećenih ovim junacima, a na televiziji se mogu pratiti najpopularnije epizode.

Trogodišnja Maša, odjevena u tradicionalnu rusku nošnju, sa maramom na glavi, ušla je u domove djece u 120 zemalja svijeta.

Crtani film preveden je već na 25 jezika, od SAD do Indonezije. U Americi Maši glas pozajmljuje Isla Fišer, mlada holivudska glumica.

“Ideja za serijal nastala je iz želje da se na komičan način predstave odnosi između djece i odraslih tako da gledaocima budu sasvim jasni unutrašnji doživljaji junaka”, ističe direktor projekta Denis Červjacov.

Godine 2015. animirani film “Maša i medvjed” dobio je nagradu “Kicskrin avards” za najbolju animaciju, a studio “Animakord” zaradio je 225 miliona dolara.

Ta firma je osnovana 2008. godine i danas ima više od 100 saradnika i 70 animatora, a otvorila je kancelariju i u Kaliforniji.

“Dok se u svijetu medvjed najčešće predstavlja kao zlo protiv kojeg se treba boriti, istočnoevropska djeca u njemu vide onoga ko pomaže plavokosoj djevojčici da nađe put do kuće”, piše italijanski list.

Mixer portal

Shortlink: