VIDEO: Pogledaj najnoviji spot benda “Mr Rabbit” za pjesmu “Manifest” | Mixer portal

VIDEO: Pogledaj najnoviji spot benda “Mr Rabbit” za pjesmu “Manifest”

Mr Rabbit

 

Mr. Rabbit, alternativni bend iz Valjeva snimio je novi spot za pesmu „Manifest”, a spot je premijerno prikazam u ponedeljak, 28. novembra na MTV televiziji, a sniman je i montiran tokom oktobra i novembra 2016. godine u Beogradu. „Manifest” je šesti po redu singl, a prvi sa drugog albuma, objavljenog za beogradsku izdavačku kuću Lampshade Media, pod nazivom “Postmoderna komedija”.

“Pokušali smo da sve dimenzije pesme, i to kako ju je ko od nas doživljavao, spakujemo u jednu smislenu celinu, kroz scene koje su i te kako aktuelne danas. Nekoliko nivoa priče nas opominje koliko je važno dobro čuvati ono što imamo. Dobri Samarjanin postoji negde tamo, to treba uvek da imamo u vidu. A prečesto imamo i mi šansu da budemo on. Ali takođe, ne smemo ni da zaboravimo ko je bio taj Samarjanin!”, navodi Aleksandar Danilović, frontmen benda Mr. Rabbit.

 

“Manifest” nas podseća na već dobro poznate izlete ovog benda u tvrđi zvuk, pa je muzički sličan i prethodnom singlu – pesmi „Magla“, objavljenoj sredinom 2015. godine. A za ljubitelje čvršćih rifova će se pronaći još po nešto na „Postmoderonoj Komediji“ koju je bend objavio sredinom oktobra ove godine.

Za režiju i produkciju spota zaslužan je Nikola Nikolić i NNSpark Production production ekipa a posebnu zahvalnost za realizaciju spota muzičari duguju teretani iz Beograda Crossgym Total Team i glumcima Nataši Perić i Đorđu Galiću. Ovaj projekat je zapravo prva saradnja benda sa dobro poznatom beogradskom NNSpark produkcijom.

 

O BENDU

Mr.Rabbit je alternative hip-hop/fusion bend iz Valjeva koji je zvanično nastao objavljivanjem prvog albuma sredinom 2014. godine, iako ideja o formiranju ovakve muzičke skupine datira nekoliko godina ranije, okupljanjem nekoliko bivših članova valjevskog benda Ira.

Aleksandar Danilović, pokretač ove priče, 2011. godine, sa Markom Ilinčićem, Milom Ristović, Lazarom Antonićem, Milošem Jevtićem i mnogobrojnim valjevskim muzičarima počinje rad na solo projektu, koji završavaju 2014. godine, a sam projekat prerasta u album prvenac benda pod nazivom “Noćna Luka Brodova“. Album je objavljen u julu 2014. godine pod etiketom beogradske izdavačke kuće Lampshade Media. U međuvremenu, Mila Ristović (vokal) i Miloš Jevtić (gitara) zbog privatnih obaveza napuštaju ekipu, te današnju postavu benda čine: vokal – Aleksandar Danilović; vokal – Đurđa Perović; klavijatura – Marko Ilinčić; bubanj – Anđelko Arnaut; bas gitara – Branko Vučetin; gitara – Lazar Antonić.

Sredinom 2013. godine, objavljuju spot za pesmu ”Noćna Luka Brodova” koja je imala širok odjek među publikom, a početkom 2014. godine i spot za pesmu “Tender“, koji je snimljen u saradnji sa valjevskim bendom Township Rebellion. Početkom jula iste godine, u saradnji sa Sanjom Vučić (ZAA), snimaju Live Session u beogradskom ATTIC Studiju za pesmu “Želje“. Takođe, na istom mestu, snimaju video i za pesmu “Sima“, a u saradnji sa saksofonistom Urošem Nedeljkovićem i Jovanom Kneževićem (Mašta Bašta). Sve četiri pesme nose snažnu društvenu poruku, koja se može čuti na čitavom albumu.

Inače, rad ovog mladog benda karakteriše i neobičan zvuk. Tako je “Tender“, pesma teških gitarskih rifova, zatim “Noćna Luka Brodova“ koja je otpevana u društvu lagane klavirske melodije propraćene etno zvucima frule i neobičnim gruvom bas gitare i na kraju, dva poslednje objavljena singla sa albuma – pesma “Želje“ sa neobičnim uplivom u soul, začinjena snažnim ženskim vokalom i pesma “Sima“ upotpunjena funky ritmom i melanholičnim zvukom saksofona.

Njihov zvuk, kako to muzički portali u regionu opisuju, obiluje žanrovskim lutanjima, počev od hip-hopa i roka preko fanka i popa, do nu-metala i elektronike. Drugim rečima, kako sami kažu, u pitanju je nekakav alternative hip-hop/fusion žanr.

Bend je u martu 2015. godine objavila spot za novi singl pod imenom “Magla”, čime najavljuje buduća ostvarenja, takođe ispunjena žanrovskim šetnjama. Istovremeno su se pripremali da svoj rad predstave publici u regionu, te su se prvi put predstavili beogradskoj publici u okviru Vračar Rocks Festivala, zajedno sa bendovima Iskaz i Deca Apokalipse, a mesec dana kasnije u Valjevu, na DA Festivalu, koji su otvorili zajedno sa Škabom i bendovima Sick Soul i Ućuti Pas. Iza njih je takođe nastup na Love Festu u Vrnjačkoj Banji, gde su delili binu sa Marčelom, te bendovima kao što su Elemental, Prti Bee Gee i Who See i prvi samostalni nastup u okviru serije koncerata “Na Zidiću” koje organizuje Dom Omladine Beograda. U februaru 2016. godine su započeli rad na novom albumu. Drugi studijski album benda, pod imenom “Postmoderna Komedija”, objavljen je u oktobru 2016. godine, ponovo pod ediketom izdavačke kuće Lampshade Media.

Mixer portal

 

Shortlink: