STAV: Ko ima i ko hoće, do rane zore neka loče | Mixer portal

STAV: Ko ima i ko hoće, do rane zore neka loče

pijanstvo-1

 

Prije nego što će doći na mjesto gradonačelnika Banje Luke Radojičić je posijao bezmalo cijelu aleju raznoga raslinja, crnogoričnog i bjelogorišnog drveća, listopadnog i nelistopadnog, grmlja, cvijeća, hortenzija, ruža i da ne nabrajamo.

Lopatu iz ruke ispuštao nije. Odmah je dao do znanja da će njegovo gradonačelnikovanje biti puno rada, reda i discipline. Pravi logoraški tretman kakav ovom gradu i dolikuje. Ali da nije toliki sadomazohista dokazao je čim je

Igor Radojičić

došao na mjesto poglavnika Banje Luke i odmah je povukao ručnu.

Zasadivši svoje posljednje drvce, barem ove godine vjerujemo da neće sadit ništa od raslinja, dao je proglas da se narodu dopusti da malo popusti radno-redna disciplina, te je kafanama dao 3 sata duže radno vrijeme.

 

Jupi, to je prava stvar. Jer šta narod da radi u nedoba nego da loče. Jest da nema od čega da plaćaju cehove, al već Radojčić u pripremi ima i prijedlog da se uvede odluka o “ugostiteljskoj humanosti”, pa će vlasnici lokala gostima davat piće na crtu! Al šta ma veze, važno da se pije i luduje.

Novembar je, sad će i decembar. Neće valjda ljudi po ulici piti i smrzavat se po klupama. Bolje ih je sklonit u kafane.

Čim je narod čuo da kafane rade duže sinulo im je sunce. Još malo pa će gradonačelnika i u pjesmu turit. Nesumljivo će na nekom od YT kanala procurit pjesma koja će veličati novoga gradonačelnika. Uostalom, Radojičić je Crnogorac, pa mu i pristaje jedna narodnooslobodilačka junačka pjesma.

 

 

Kafana više nije zabranjeno voće
Ko ima i ko hoće do zore neka loče
Banjolučani tebi zahvalni su
Radojičiću naš gradski oče!

 

 

 

Mixer portal/Piše: Erni

Shortlink: