Na sjeveru BiH sprovodi se obimna akcija hapšenja osumnjičenih za krijumčarenja oružja i droge | Mixer portal

Na sjeveru BiH sprovodi se obimna akcija hapšenja osumnjičenih za krijumčarenja oružja i droge

Slikovni rezultat za bih policija

 

 

Prema nalogu Tužilaštva BiH u više mjesta na sjeveru BiH sprovodi se obimna akcija hapšenja osumnjičenih za krijumčarenje oružja i neovlašteni promet opojnih droga u BiH, kao i pretres objekata koje koriste.
Iz Tužilaštva je saopšteno da se aktivnosti sprovode u saradnji sa kolegama iz Austrije, a usmjerene su na otkrivanje i procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja je djelovala u oba entiteta u BiH, te u inostranstvu.

Aktivnosti se sprovode prema licima osumnjičenim da su kao organizovana kriminalna grupa vršila nabavku, krijumčarenje i prodaju automatskog naoružanja zaostalog nakon rata u BiH, sa namjerom krijumčarenja ovog oružja prema Austriji, gdje bi bilo korišteno za izvršenje krivičnih djela.

Osumnjičeni se terete i za neovlašteni promet opojnih droga, te krijumčarenje opojnih droga u BiH.

Aktivnostima je obuhvaćeno ukupno 11 osumnjičenih sa područja Orašja, Bijeljine, Donjeg Žabara, Doboja i Modriče, a uporedo sa hapšenjima vrše se pretresi kuća, objekata i vozila koja koriste osumnjičeni.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnog djela neovlašten promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Nakon što ispita osumnjičene, postupajući tužilac odlučiće o daljim aktivnostima prema njima.

 

 

Mixer portal

Shortlink: