Oštra Nula: 16 dana borbe protiv nasilja nad ženama | Mixer portal

Oštra Nula: 16 dana borbe protiv nasilja nad ženama

Plakat borba

“Pozivamo vas na naše aktivnosti koje organizujemo povodom 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama 02. i 03. decembra. Program će se održavati u City Pub-u (Kralja Petra I Karađorđevića 103) i KAB-u (Petra Preradovića 9) i otvoren je za sve posjetiteljke i posjetioce”, najavili su aktivisti Oštre Nule.

Aktivnosti imaju za cilj ukazivanje i informisanje o političko – aktivističkom djelovanju, društvenom angažmanu i ljudskim pravima.

Ovogodišnjim programom u okviru kampanje ćemo ukazati na neophodnost kritičke svijesti i borbe protiv nasilja i dominacije u svakom obliku.

PROGRAM:

petak, 2. decembar 2016 (City Pub, Kralja Petra I Karađorđevića 103)

20:30 Monodrama „Ja, Žena na brdovitom Balkanu” Jovana Boljanić – aktivistkinja i feministkinja iz Sokoca.

23:00 Party DJ MissLiliUm

subota, 3. decembar 2016

13:00 Projekcija filma „In the Time of the Butterflies“ (City Pub, Kralja Petra I Karađorđevića 103 )

Film govori o sestrama Mirabal (Las Mariposas), političkim aktivistkinjama koje su postale simbol otpora režimu diktatora Rafaela Trujilla. Zbog svog revolucionarnog djelovanja, brutalno ih je likvidirala Trujillova tajna policija 25. novembra 1960. godine.

17:00 Razgovor na temu „Živjeti sebe, živjeti zajedno“ – Gosti: Ivana Stanković, Tanja Mandić Đokić i Goran Zorić. Razgovor moderira Slobodanka Dekić (City Pub, Kralja Petra I Karađorđevića 103)

Sa gostima ćemo razgovarati o njihovim aktivističkim djelovanjima i ličnim motivima i volji da mijenjaju sebe i svijet oko sebe.

20:00 Čitanje angažovane poezije (caffe KAB, Petra Preradovića 9)

Selekciju pjesama će izvršiti Zorana Dabić (Centar za mlade Kvart), a posjetioci_teljke će imati priliku da čuju i učestvuju u recitovanju.

Mixer portal

Shortlink: