Vrijeme: U narednom periodu zahlađenje | Mixer portal

Vrijeme: U narednom periodu zahlađenje

zima-snijeg

 

 

U Republici Srpskoj od danas nastupa zahlađenje, a u narednim danima biće i mraza, izjavila je Srni dežurni sinoptičar Republičkog hidrometeorološkog zavoda Milica Đorđević.ž

 
Ona je navela da se danas osjeća pad temperature u odnosu na prethodni period, sa slabom kišom ponegdje i slabim snijegom na planinama.

Tokom dana očekuje se prestanak padavina, a popodne će uglavnom biti suvo vrijeme uz postepeno razvedravanje.

Suvo i hladno vrijeme preovladavaće u Srpskoj i u naredna dva dana, uz povremeno jak vjetar, naročito u Hercegovini, gdje će bura povremeno imati i olujne udare i zbog toga je za tu regiju izdato žuto upozorenje.

U svim krajevima sutra ujutro uglavnom će biti mraza uz temperaturu vazduha od minus pet do minus dva stepena Celzijusova, a maksimalna dnevna biće samo par stepeni iznad nule.

U srijedu ujutro, 30. novembra, biće mraza i malo hladnije nego dan ranije, sa jutarnjom temperaturom vazduha od minus sedam do minus dva stepena, u višim predjelima oko minus 10, a tokom dana sunčano i hladno sa maksimalnom temperaturom do pet stepeni Celzijusovih. Na jugu će biti nešto toplije.

Mraza će biti i u četvrtak ujutro, 1. decembra, a tokom dana se očekuje blagi rast temperature vazduha koja će tokom četvrtka i petka, 2. decembra, biti do devet stepeni Celzijusovih.

U četvrtak popodne, kao i u petak može se očekivati malo padavina ponegdje u istočnim predjelima Srpske.

Nove padavine se najverovatnije mogu očekivati u subotu, 3. decembra, s tim, da od zahlađenja zavisi da li će to biti kišne padavine ili snijeg.

Mixer portal

Shortlink: