Jasan stav Rusije je da Sirija treba sama da odlučuje o svojoj budućnosti | Mixer portal

Jasan stav Rusije je da Sirija treba sama da odlučuje o svojoj budućnosti

Rezultat slika za sirija i rusija

 

Rusija je danas saopštila da su se svi učesnici razgovora u Lozani saglasili da Sirijci treba da odlučuju o sopstvenoj budućnosti kroz dijalog i da bi ta zemlja trebalo da ostane cjelovita i sekularna.
U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova navodi se da je za uspjeh američko-ruskog dogovora o prekidu vatre i uspostavljanje isporuka humanitarne pomoći neophodno odvojiti umjerenu sirijsku opoziciju od “DŽabat Fatah al Šama” ili nekadašnjeg “Nusra fronta” i drugih terorističkih organizacija.

“Istovremeno, treba shvatiti da će operacije protiv terorista iz `Islamske države` i `Nusra fronta` biti nastavljene”, ističe se u saopštenju.

Na jučerašnjem sastanku održanom u švajcarskom gradu Lozani nije postignuta saglasnost o zajedničkoj strategiji SAD sa Rusijom za okončanje sukoba u Siriji.

Sastanku su prisustvovali američki državni sekretar DŽon Keri, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i još šest šefova diplomatija iz regiona Irana, Iraka, Saudijske Arabije, Turske, Katara, Jordana i Egipta.

Mixer portal

Shortlink: