Centar za životnu sredinu organizuje prikazivanje filma “Budućnost hrane” | Mixer portal

Centar za životnu sredinu organizuje prikazivanje filma “Budućnost hrane”

Rezultat slika za hrana

 

 

16. oktobar se obilježava kao Svjetski dan hrane i tom prilikom Centar za životnu sredinu organizuje prikazivanje dokumentarnog filma “Budućnost hrane”,  želeći da skrenu pažnju na problem genetski modifikovanih organizama (GMO) u ishrani.

Projekcija će biti prikazana u nedelju, 16.10.2016. godine, u 19 časova, u sali Centra (ul. Miše Stupara 5, Banja Luka).

GMO su stvoreni spajanjem gena različiih vrsta, pri čemu nastaju organizmi koji se ne mogu naći u prirodi. GMO usjevi ne ispunjavaju obećanja biotehnoloških korporacija, te ne obezbjeđuju povećane prinose, otpornost na sušu ili bilo kakve druge prednosti za poljoprivrednike ili potrošače. Jedini interes ovih korporacija je profit baziran na prodaji GMO sjemena i hemijskih preparata koje mogu podnijeti jedino genetski modifikovane biljke. Iako nas korporacije ubjeđuju u sigurnost GMO hrane, sve je više nezavisnih studija koje povezuju upotrebu GMO sa zdravstvenim problemima, narušavanjem životne sredine i kršenjem ljudskih prava.

Građani Bosne i Hercegovine imaju pravo da znaju šta jedu i da učestvuju u donošenju odluka o odobravanju genetski modifikovanih organizama na tržištu i poljima naše zemlje.

Film možete pogledati i kada kliknete OVDJE.

 

 

 

Mixer portal

Shortlink: