Banski Dvor: Nagradu “Stanko Rakita” dobijaju dva autora poezije za djecu | Mixer portal

Banski Dvor: Nagradu “Stanko Rakita” dobijaju dva autora poezije za djecu

plakat

Nagrada „Stanko Rakita“ za ovu godinu biće dodijeljena pjesnicima Olgici Cice za knjigu „Bakine priče“ i Bori Kapetanoviću za knjigu „Jedna čička i dva čička“, saopšteno je iz Udruženja književnika Srpske, podružnica Banja Luka.

Žiri, kojeg su činili predsjednik Mihajlo Orlović i članovi Petar Đaković i Željko Đurđević, jednoglasno su odlučili da ova dva autora budu nagrađena. Iz Udruženja navode da knjiga poezije za djecu „Jedna čička i dva čička“ predstavlja osvježenje u poetskoj literaturi za djecu, kao i knjiga „Bakine priče“.

Svečano uručenje nagrade biće obavljeno 14. oktobra, u 12 časova, u Kulturnom centru “Banski dvor”. U okviru dodjele nagrade sa svojim programima učestvovaće učenici iz banjolučkih osnovnih škola: „Stanko Rakita“, „Ivo Andrić“, „Branko Ćopić“ i „Branko Radičević“.

Inače, nagrada „Stanko Rakita“ se dodjeljuje u okviru istoimenih književnih susreta dvanaestu godinu i dodjeljuje je Udruženje književnika Srpske, podružnica Banja Luka. Ovo je nagrada za dječiju knjigu i ima za cilj afirmaciju dječije književnosti i stvaralaštva.

Grad Banja Luka podržao je i ove godine književne susrete “Stanko Rakita”.

Mixer portal

Shortlink: