Humor/ Banjalučke šeme i dileme: Omiljena BL priča – iza leđa! | Mixer portal

Humor/ Banjalučke šeme i dileme: Omiljena BL priča – iza leđa!

BANJA LUKA
BL priča

Omiljena banjalučka priča nije ni ona o vuku i tri praseta, nit je ona o Ivici koji upada u maricu. Omiljena banjalučka priča je – iza leđa!

BL-učanke

Banjalučanke nikada nisu gledale konjima u zube, nit mladićima u boju očiju – bitnija je uvijek bila boja automobila.

BL filosofija

Prije nego što je otvoren filozofski faks u Banjoj Luci je bilo nadesetine fabrika. Ali otkad je filozofski fakultet počeo s prijemom sudenata naglo je krenulo sa stopiranjem fabričkih pogona a uvećanjem administracije i kancelarijskih radnika, jer Krajiška je postala administrativna ljepotica. Tako je to kad narod naglo postane mudar, pa ode u mislioce da živi od budžeta i MMF-a.

BL-učani

Priča da u gradu na Vrbasu ima sedam Banjalučanki na jednog Banjalučanina je čista izmišljotina. Istina je da na jednu Banjalučanku dnevno naskoči dva Drvarčanina, tri Glamočanca i jedan Baja Mali Knindža, te pokoji zalutali student iz Hercegovine.

BL pivo

Banjaluka je valjda jedini grad koji ima fabriku piva, a koja u pola svojih kafana na meniju nema svoje domaće, autoktono, Nektar pivo. Ovo su neki stavili i u uzrečicu: “Više volim stranjsko govno neg’ domaću krompirušu!”

BL ćevap

Mnogi putnici namjernici misle da Banjalučani jedu samo i isključivo ćevape, jer prvo o čemu krene spika kad dođu u ovaj grad je ona o ćevapima. To jebeno i manijakalno vraćanje na temu zvanu ćevap, čovjeka navede da se slojani i sam postane ćevap. Kažu da mnogi turisti vegani i vegetarijanci, zbog gore navedenog problema, Banjaluku zaobilaze u širokom luku, ali se u zaobilaženju zajebu jer vazda ulete u Travnik ili Sarajevo, gdje ih opet dočeka priča o ćevapima.
Ipak, turisti bi trebali da znaju da Banjalučani znadu da pojedu i nešto drugo osim ćevapa. Naprimjer, pitu od ćevapa, ćevap-burek , sarmu s ćevapom, grah zapržen ćevapom, paprike punjene ćevapima, banjalučku ćevap-salatu, namaz od ćevapa, kajmak-ćevap  i slično.

BL javne kuće

Nekada su u Banja Luci postojale javne kuće gdje su dolazile Moldavke i Rumunke da nam ga pofafaju za jednu ćrvenu. Ali desila se strašna društvena katastrofa kada je inspekcija po nalogu gradskih otaca pozatvarala sve te javne kuće. Zabava se automatski preselila na javnu ulicu, a ovo je dovelo do toga umjesto da mi da jebademo Rumunke i Moldavke, danas dolazi ta istočnojevropska sirotinja da jebade naše djevojke.

BL turizam

Ima i budala koji bi u ponudu BL turizma osim paraglajdinga, skakanja banjolučke laste u Crkvenu, vožnje rolera na rukama i spuštanjem skejtbordom niz Banj-Šehove, da uključe i SEXY turizam, ali “Udruga za Zaštitu BL Vagine” takvima poručuje: “Može, al prvo podajte turistima da vama pojebu sestru i majku!”

Nastaviće se…

Tekst izmislio Erni

Shortlink: