VIDEO: Pogledaj najnoviji spot grupe Alexandria za pjesmu “Vrzino kolo” | Mixer portal

VIDEO: Pogledaj najnoviji spot grupe Alexandria za pjesmu “Vrzino kolo”

Screen Shot/spot vrzino kolo/alexAndria

screen shot/spot vrzino kolo/alexAndria

 

Bend Alexandria iz Banje Luke objavila je najnoviji spot za pjesmu Vrzino kolo koja se nalazi na njihovom istoimenom albumu objavljenom ove godine.

Spot za pjesmu Vrzino kolo sniman je na lokacijama u Kostajnici (Hrvatska), a u glavnoj ulozi spota našao se banjalučki muzičar, gitarista grupe Tanker, Saša Rogić Roga.

“Roga je idealna osoba za ovu ulogu. Iskreno, od momenta kad sam počeo da pišem Vrzino Kolo, imao sam njega u vidu kao jednu od glavnih uloga i pokazalo se da je Roga prirodno talentovan i da mu gluma ide od ruke”, rekao je frontmen Alexandrie Tibor Tišma u razgovoru za Klix.ba.

On kaže da mu je veliko zadovoljstvo što je njegov kolega odmah, bez razmišljanja, pristao da preuzme ulogu u spotu.

 

Screen Shot 2016-08-10 at 19.12.42

 

“Ideja za spot je zapravo samo dio mnogo veće priče na kojoj radim zadnjih godinu dana. Vrzino kolo je zamišljeno kao dio konceptualnog albuma gdje su pjesme, odnosno tekstovi, povezani u mnogo većoj priči, ali kroz potpuno drugačije aranžmane gdje pjesme stoje same za sebe, iako su dio iste ideje”, objasnio je Tibor.

Priča o Vrzinom kolu zamišljena je na taj način da će naredni spotovi biti povezani jedan s drugim, a završnica će kulminirati pozorišnom predstavom koja će se desiti krajem godine.

“Glumci iz spotova i pjesme sa albuma su dio te predstave tako da će sve zajedno biti povezano i objasnjeno tek kad predstava izađe, što je razlog zašto je i ovaj trenutno aktuelni spot za prvi singl Vrzino Kolo završio sa porukom nastaviće se”, kaže Tibor.

Alexandria već uveliko radi na sljedećem spotu za pjesmu Pusti Svijet.

“Plan je da u roku od nekih dva mjeseca izađe sljedeci spot, tj. nastavak priče o Vrzinom Kolu kroz pjesmu Pusti Svijet, a na jesen spremamo pozorišnu predstavu koja će da poveže čitavu ovu priču i objasni zašto smo se upleli u jedno takvo kolo”, rekao je Tišma.

Ekipa koja je radina na spotu Vrzino kolo su ljudi iz Trim Line production iz Kostajnice, a glavni i odgovorni bili su Denis Cvijanović, Sinisa Tešanović i Slaviša Janjetović.

 

 

 

 

O bendu

Bend Alexandria po kritici mnogih muzičara i producenata važi za jedan od najuspješnjih banjalučkih rok bendova. Oformio ga je Tibor Tišma 2006. godine u Sidneju (Australija), gdje je snimio prvi album na Engleskom jeziku. Nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu karijeru je nastavio u Banjoj Luci. Prvi album na Bosanskom jeziku Aktivni radio materijal objavili su 2012. godine, a sa ovog albuma se posebno izdvojila pjesma Hajde da plešemo. Naredne, 2013. godine, izašao je album Pro bono, a 2014. objavili su maxi singl 2170, snimljen u Sidneju, za koji su snimili i hvaljeni spot za pjesmu Zidovi. Posljednji album Vrzino kolo objavili su ove godine.

Alexandria je svirala na brojnim festivalima i stajala na bini uz mnoge poznate bendove i muzičare. Imali su saradnju sa dosta muzičara, a jedan od zapaženih je gostovanje Đulta iz Van Gogha u pjesmi Dar s albuma Pro bono. 2013. godine Alexandria je bila predložena kao kandidat za predstavljanje BiH na pjesmi Eurovizije, ali zbog nesporazuma u organizaciji nisu uspjeli da predstavljaju našu državu na tom prestižnom festivalu.


 

 

 

 

Mixer portal

 

 

Shortlink: