Kinez slučajno postao njemački azilant | Mixer portal

Kinez slučajno postao njemački azilant

 

Turista iz Kine greškom je smješten u prihvatilište za izbjeglice u Njemačkoj, gdje je proveo skoro dvije sedmice, javili su danas lokalni mediji.
Turista, koji ne govori njemački niti engleski jezik, želio je da policiji u gradu Dortmuntu na jugozapadu Njemačke prijavi da mu je nestao novčanik, ali mu je uručen zahtjev za azil.

Pošto je potpisao zahtjev, muškarac, koji nije identifikovan, prebačen je u centar za azilante gdje mu je oduzet pasoš.

“Uhvaćen je u birokratsku mašinu iz koje se nije mogao izvući”, rekao je zvaničnik njemačkog Crvenog krsta Kristof  Šluterman novinskoj agenciji DPA.

Njemački emiter VDR navodi da je turista poštovao standardnu proceduru za izbjeglice, uključujući dozvolu za uzimanje otisaka, ljekarski pregled i prihvatio je džeparac.

Međutim, osoblje je primjetilo da on nosi previše dobru odjeću za azilanta i da je moguće da je učinjena greška nakon čega su zatražili pomoć iz obližnjeg kineskog restorana.

Vlasnici restorana rekli su da je turista koristio aplikaciju za prevod na mandarinski jezik i uskoro je svima postalo jasno da nije tražio azil već da je želio da nastavi obilazak Evrope.

 

 

Mixer portal

Shortlink: