Satira: Liposukcija mozga | Mixer portal

Satira: Liposukcija mozga

Mozak-istrazivanje

Na sajtu jedne klinike za plastičnu hirurgiju stručnjak je objasnio šta je liposukcija:

Liposukcija je hirurška procedura kojom se odstranjuju, usisavaju nepoželjne masne naslage s određenih dijelova tijela. To je, bez sumnje, najpopularnija estetska intervencija u cijelom svijetu. Veliki broj zadovoljnih pacijenata potvrđuje njenu efikasnost u oblikovanju tijela. Liposukcija nije izabrana metoda liječenja pretjerane gojaznosti. Ona je efikasna u tretmanu ograničenih masnih naslaga koje se ne smanjuju ni nakon provedenih dijeta i vežbanja. Najčešće tretirane regije su podbradak, nadlaktice, dojke, slabine, stomak, bokovi, natkoljenice, koljena i potkoljenice.”

Kao što stručnjak kaže liposukcija je jako poželjna kada želimo da otklonimo neželjenu masnoću sa butina, debeloga mesa, trbuha i sl. Međutim u našoj državi najveći problem predstavljaju naslage sivih tvari na mozgu.

Naime, u Bosni nikome nisu potrebne te sive tvari, jer one nagone čovjeka na razmišljanje, naročito u kasnim satima kada čovjek treba da spava.

Zato naš čovjek u posljednje vrijeme od specijalista za liposukciju najčešće zahtjeva da mu iz glave odstrani sve one materije i ćelije koje ga bacaju u bespotrebno razmišljanje.

– Ostavi ti meni jarane onoliko mozga koliko mi treba da jedem, je’em, kenjam i pročitam par redaka nekog žućaka, ostalo odstrani. Koji će mi k.!

Posao je procvjetao, a ovaj vid lipsukcije se odrazio i na društveno-političko stanje u državi, jer su se protestvovanja i štajkovanja radnika i ostale nejači smanjile za 100 %. Funkcioneri i političari i dalje ne rade ništa za dobrobit države, jer im je zbog liposukcije mozga umanjen ionako nizak poriv za bilo kakvom akcijom, a njihovi podanici su izgubili poodavno poremećenu moć rasuđivanja.

I eto, idealna država je ipak moguća, a postiže se samo jednim preciznim hiruriškim zahvatom. Zato, hajde narode navali u ordinaciju kod plastičara jer plastična nož opažanja je, vjerujte mi na riječ, najljepša. Svijet u boji nije prirodna boja svijeta, prirodna boja se nalazi u kontrastima između crnoga i bijeloga. Ili – ili, nema tu mjesta za ALI!

Doktori plastičari samo za vas naštrili su noževe i klješta za čupanje, na vama je samo da mu date povjerenje, a znajte da oni najbolje znaju gdje vas žulja.

Ništa gore nema nego kad čovjeka počne žuljati mozak. Neuporedivo je neugodnije nego kada vas stane žujati dupe.

Zašto trpjeti nelagodu – odstranije ono što vam smeta i zbog čega već decenijama patite. Liposukcija mozga – o yes, my boy – stvar je koju svako od vas treba da prijemni!!!

I ne žalite pare koje nemate – nećete se pokajati, jer nakon operacije nećete biti sposobni da se kajete.

U slučaju da nemate novaca za ovu vrstu hirurške intervencije, a velika je vjerovatnoća da većina pacijenata nema ni bobe u džepu, za doniranje se obratite sljedećim institucijama, jer njima i jeste u cilju da u glavi imate što manje mozga: Predsjedništvo BiH, Parlamentarna skupština BiH, Vlada federacije BiH,   Predsjednik RS,  Vlada RS,  Narodna skupština RS,

 

Mixer portal

 

 

 

 

Shortlink: