Zapis: Zaboravljen | Mixer portal

Zapis: Zaboravljen

Da me Fejs ne objavjesti o “uspomenama” ne bih ni znao da sam ikada postojao i da se ijedna uspomena veže za mene. Godinama sam asocijalan, nigdje me nema jer gotovo da i ne izlazim iz kuće.

I ove “uspomene” na Fejsu su zapravo fotografije koje su urađene prije pet-šest godina, fotkane po brdima i šumama, kraj rijeka, potoka i jezera u vremenu kada mi se dalo da glumim avanturistu i pentram se po nedodžijama. Fotkane po gradovima za koje sam i zaboravio da postoje i da sam nekada u njima bio.

Prijatelja nemam – prijatelji ne postoje. Ne podnosim žamor i buku koju proizvode ljudi, zato bježim u osamu, tamo mi je najljepše. Informišem se o spoljašnjem svijetu preko interneta, ali sve manje palim kompjuter. Kada mi neko i napiše mejl ja ne odgovaram na njega. Televizor ne palim, jer ga nemam.

Živim od vode, vazduha i sunčevih zraka koje prikupljam dok meditiram na balkonu, skriven od tuđih pogleda.

Ne pušim, ne pijem alkohol. Dovoljno sam otrovan za cijeli život tako da mi takvi otrovi nisu potrebni. Ne konzumiram ni kafu, ni sokove. Izgubio sam čula ukusa i mirisa. Nekada sam žudio za dodirom žene. Vremenom sam se se odvikao od nježnosti – ni žene mi više nisu potrebne. Na ljubav sam zaboravio, ljubav mi ne treba. Ne volim nikoga – ne volim čak ni sebe.

Potrudio sam se da me svi zaborave i sad sam spokojan. Niko me ne uznemirava i imam sve vrijeme svijeta da meditiram.

Autor: Ernest Bučinski

Shortlink: