Konferencija grupe Pravda za Davida održana u prostorijama UNSA GETO | Mixer portal

Konferencija grupe Pravda za Davida održana u prostorijama UNSA GETO

FOTO: BUKA/E.P.

Članovi grupe Pravda za Davida održali su danas konferenciju za novinare povodom godišnjice od konferencije za novinare koja je održana u Policijskoj upravi Banjaluka ali i od početka okupljanja grupe Pravda za Davida i Davidovih roditelja na Trgu Krajine

Konferencija je održana u prostorijama organizacije GETO u Banjaluci,a sve zbog , kako su naveli, zabrane njihovih okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci. Članovi grupe Pravda za Davida, Ozren Perduv i Dragan Dabić više puta su naglasili kako im je onemogućeno da se okupe na Trgu kako bi dostojanstveno obilježili početak borbe za istinu i pravdu za ubijenog Davida Dragičevića.

Na pitanje novinara rekli su kako im je iz MUP-a odgovoreno da se njihova okupljanja ne mogu održati jer postoji mogućnost da se ponovo prave neredi u Banjaluci.

Inače, sam prostor gdje se održavala konferencija bio je ispunjen fotografijama okupljanja Pravde u banjaluci kao i isječcima iz stotina tekstova napisanih o njihovoj borbi za istinu i pravdu.

Konferencija ua novinare je bila održana iz dva dijela. U prvom dijelu konferencije prikazani su snimci na kojima su izjave ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, patologa Željka Karana, bivšeg načelnika Uprave za organizovani kriminal Darka Ilića i glavnog banjalučkog tužioca Želimira Lepira o slučaju Dragičević. Snimi su konfrontirani sa pisanim komentarima u vezi sa “spornim” činjenicama izgovorenim od strane spomenutih zvaničnika.

Ozren Perduv pročitao je saopštenje grupe.

Danas je tačno godinu dana od sramotne konferencije i od dana kada su se građani okupili na trgu. Godišnjica je i od nastanka grupe Pravda za Davida i tražimo sam pravdu i istinu Glavni tužilac rekao je pred nekoliko naših članova da mu je bilo sumnjivo što policija traži što prije da se riješi slučaj i da David nije opljačkao kuću.

 

 

Ozren je iznio nekoliko činjenica koje su rekli nadležni na konferenciji, a za koje je dokazano da nisu istine.

“Zaključujemo da je policija iznad tužilaštva i to nije normalno. Ko će odgovarati za namjerno izrečene laži, do kada ćemo čekati? Umjesto izvinjenja porodici, oni su dobili lisice na ruku. Zabranjeno nam je da govorimo Pravda za Davida” – rekao je Perduv.

U ime grupe obratio se i Dragan Dabić. On je rekao da im je i danas zabranjeno okupljanje, ali da uprkos svemu nastavljaju borbu.

Davor je dokazao da njegov sin nije bio ni narkoman, ni lopov ni samoubica – istakao je Dabić.

Oni su napomenuli su da su se u proteklih godinu dana mnogi političari željeli okoristiti podrškom grupi i porodici Dragičević i da je to vidljivo jer ih nigdje nema sa podrškom nakon izbora te se ograđuju od takvih ljudi.

BUKA

Shortlink: