Feraget: Osnovni cilj je da se Davor Dragičević drži dalje od Banjaluke i RS | Mixer portal

Feraget: Osnovni cilj je da se Davor Dragičević drži dalje od Banjaluke i RS

Rezultat slika za feraget

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 15.01.2019. godine, Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske, dostavili su izvještaj protiv D.S., D.D., i Ž.D. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo „Pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske.

Tim povodom kontaktirali smo Ifeta Ferageta, pravnog zastupnika porodice Dragičević. Kako je rekao za Buku koristi se malj iako je očigledno i javnosti poznato da je Davor Dragičević djelovao isključivo zbog utvrđivanja istine oko ubistva Davida Dragičevića, a nikada u namjeri nasilnog rušenja ustavnog uređenja niti je bilo koga pozivao, a niti podstrekavao na to ili na nasilno svrgavanje bilo koga.
“U demokratskom društvu sloboda izražavanja je osnovno ljudsko pravo na šta se svi zajedno moramo naviknuti, pa korištenje “verbalnog delikta”, a ovo jeste verbalni delikt je potpuno anahrono i potrebno je naglasiti da je izgleda osnovni cilj da se Davor Dragičević drži dalje od Banjaluke i Republike Srpske”, istakao je Feraget za naš portal.

Podsjetimo pored Davora Dragičevića iste kaznene prijave podnesene su i protiv poslanika u Narodnoj skupštini RS Draška Stanovikovića te člana grupe “Pravda za Davida” Željka Dabića.
Prema Krivičnom zakonu RS za djelo za koje se terete navedena lica predviđena je kazna od jedne do osam godina.

BUKA

Shortlink: