Oglasio se aktivista Njegoš Tomić, koji se nalazi na potjernici policije RS | Mixer portal

Oglasio se aktivista Njegoš Tomić, koji se nalazi na potjernici policije RS

Obračajući se javnosti preko društvene mreže, Tomić je optužio Draška Stanivukovića da je veliki skup grupe Pravda za Davida, koja se održala 30. decembra u Banja Luci, iskoristio zarad lične političke promocije.

On tvrdi da Stanivuković sve čini zarad lične promocije sebe i svoje stranke PDP, i da je izazivajući državni udar naškodio Davoru Dragičeviću u njegovoj borbi protiv režima Milorada Dodika.

“Poštovani prijatelji sada je 4 sata i 9 minuta 1. januar 2019. Ja sam na sigurnom, van države BiH. Čuo sam predveče, da je za mnom raspisana potjernica od strane MUP-a RS. Davor Dragičević se ne javlja nikome i veliko je pitanje da li je on uopšte i živ. Policija tvrdi da nije uhapšen” – kazao je Njegoš Tomić predsjednik pokreta Treći Blok obraćajući se javnosti preko društvene mreže.

On tvrdi da se mnogo nelogičnosti desilo za vrijeme velikog protesta grupe Pravda za Davida u Banja Luci.

“Zabrinut sam što odlazak do zgrade RTRS-a nije nam trebao, bar bez veće podrške spolja, Međunarnodne zajednice, bez ljudi koji bi nam pomogli ako bi došlo do neke revolucije. Žao mi je što je Davor Dragičević nasjeo na taj prijedlog. Sreća je što nije ušao u zgradu RTRS-a. Da je to uradio i pozvao narod da uđe u RTRS bez podrške Međunarodne zajednice bio bi proglašen za državnog neprijatelja, bio bi zatvoren i cijela ova priča bez njega bi se raspala i mi ne bi učinili sa tim ništa”, kazao je Tomić.

On kaže da je pobornik dakve borbe ali samo uz podršku Međunarodne zajednice. Tomić je mišljenja da je Dragičević podlegao manipulaciji režimskih ljudi.

“Ideja da se izvrši državni udar, znam da je bila ideja mladog Draška Stanivukovića. On nije svjestan kakvu je ideju predložio Davoru. Da li je to bilo namjerno ili s većim ciljem, postavljam tom mladom političaru. Šta bi se dogodilo da smo ušli u zgradu RTRS-a? Ti bi sa svojim poslaničkim imunitetom izvukao svoju guzicu, a mi ostali bi najebali, kao što i jesmo najebali! Proganjaju nas kao zečeve. Ako Davor dobije krivičnu prijavu može da se slika! A ti ćeš da se izvučeš!”, rekao je Tomić.

On je kazao da protiv Stanivukovića nema ništa ali traži od njega da mu odgovori na par nelogičnosti u radu ovog mladog političara.

“Mnogo je šminke, slikanja od svega praviš scenu kako bi ti ispao žrtva. Ovo nisu tvoji protesti! Tu nema mjesta za političku reklamu! Možda će neko nasjesti na tvoju priču, ali ja neću sve dok mi ne odgovoriš na pitanja koja sam ti javno postavio, a ti izbjegavaš. Bili smo zajedno u onom kafiću do parka, niko od nas nije napravio nikakav incident. Bila je tu majka Suzana i aktivisti grupe Pravda za Davida. I pored toga što nismo pravili incidente nas sada traže i ganjaju.  Ti si izlazio, snimao, slikao se, pravio selfije. Draško dozive se pameti, ovo nije zajebancija i mi nemamo vremena za zajebanciju!”, rekao je Tomić.

Aktivista Trećeg Bloka na kraju je rekao da ne vjeruje Stanivukoviću i optužio ga da je ovaj političar napravio atmosferu da više niko nikome ništa ne vjeruje.

“Članovi grupe Pravda za Davida postali su nepovjerjivi prema svima. A to nije dobro. Zabrinut sam za Davora i za sviju. I za Suzanu. Ali ona je na slobodi. Šta ćemo i kako ćemo vidjet ćemo, aliza sad je sigurno da se političarima ne može vjerovati”, naglasio je Tomić.

On se obratio i građanima.

“Poštovani građani, bilo kako bilo mi ćemo istrajati u borni. Obraćam se i Međunarodnoj zajednici, reagujte prije nego što nas sve poubijaju. Vi ste napravili ovo slo, vi ste doveli ovozlo na vlast u RS. Sada nas to zlo uvija. Shvatate li da ste indirektno učestvovali u ovom zlu. Pritom, bez reakcije koju mi priželjkujem stvarate još veću pometnju i situaciju iz koje ovaj narod neće izaći. Pozivam ambasade da se uključe u ovu priču. Pozivam Visokog predstavnika V. Incka da napokon počne s pirmjenom Bonskih ovlaštenaj i da se za svagda riješi ovo zlo”, kazao je Tomić na kraju svog obražanja.

On je rekao da se neće odazvati pozivu policije prije nego se ne posavjetuje sa svojim advokatom i dok ne ode do medija preko kojih će javnost obavjestiti o svojim daljnjim aktivnostima.

Mixer portal

Shortlink: