Dragičević: Pravda za Davida uskoro postaje udruženje koje će pomoći građanima BiH | Mixer portal

Dragičević: Pravda za Davida uskoro postaje udruženje koje će pomoći građanima BiH

 

I večeras, 221. dan zaredom na Trgu Krajine, Banjalučani su pružili podršku porodici Dragičević u borbi za pravdu i istinu u utvrđivanju tačnih okolnosti ubistva njihovog sina Davida, čije je tijelo u martu ove godine pronađeno u rijeci Crkvena.

 

“MUP šuti, šute tužitelji, vrh vlasti, institucije. Ne možete tako do vijeka. Progovorićete, moraćete. Ubica ubicu štiti”, rekao je večeras Davor Dragičević i podjetio sve prisutne da će Pravda za Davida uskoro postati udruženje i donijeti mnoge benefite za ljude u našoj zemlji.

 

“Juče sam predao papire za registraciju Udruženja i vrlo brzo ćemo biti registrovani formalno i pravno. Trebamo i dalje nastaviti slijediti svoj put, put istine i pravde. Samim ovim aktom imaćemo veća ovlaštenja i prema inostranstvu i ovdje. Imaćemo i pravnu i finansijsku pomoć, a ono što je najvažnije imaćemo ljudsku pomoć. Tako treba da nastavimo kroz pokret kroz koji ćemo nastojati ispravljati razne nepravilnosti”, istakao je Davor.

 

Otkrio je da će udruženje biti oformljeno i u Austriji, u Beču, sa drugačijim statutom. Preko njega će animirati svjetsku javnost i svjetske diplomate o svemu što vlast radi sa narodom u BiH.
“Borićemo se za dostojanstven život nas i naše djece. Nećemo se baviti politikom bavićemo se ekonomijom, zapošljavaćemo ljude, uzimaćemo dio njihovog kolača što njih najviše boli” naglasio je Davor Dragičević i rekao da ako odluči ući u politiku to će učiniti samo sa ljudima koji su svih ovih 221 dan rame uz rame sa njim.

 

BUKA

Shortlink: