Davor Dragičević 200 dana traži pravdu za svoga ubijenog sina: Bolje časno poginuti, nego živjeti kao gnjida. Neću više vikati ni pravda ni ništa. | Mixer portal

Davor Dragičević 200 dana traži pravdu za svoga ubijenog sina: Bolje časno poginuti, nego živjeti kao gnjida. Neću više vikati ni pravda ni ništa.

Davor Dragičević 200 dana trži pravdu za svoga ubijenoga sina.

Brojni građani okupili su se i večeras na trgu u Banjaluci kako bi pružili podršku Davoru Dragičeviću da sazna kako je ubijen njegov sin David (21).

Davor je večeras rekao da je istekao još jedan rok koji je dao institucijama, te da je od 18 časova ubicama i zločincima vrijeme isteklo.

“Rok niste ispoštovali. Sve imam i ni jednu svoju slijedeću namjeru neću javno reći.  Hoću li biti sam, hoće li iza mene biti 1, 2, 5 ili 10 ljudi mene ne interseuje. Ne mogu više. 200 dana stojim tu kraj tebe sine, stojim i ljubim tvoju sliku. Ubili ste me davno, njega ste mučili, nećete imati više mira danas od 18 sati”, rekao je Davor Dragičević i dodao da mu nikada nije bila ni želja ni namjra da svoje dane provodi na Trgu Krajine.

“Ja ne želim ovdje stajati,  spavati u ćumezu pored svoje kuće, pored svog ognjišta,  da idem njemu svakih 5 mjeseci na grob,  neću. Hoću da budem sa njim, da pijem kafu sa njim, doručkujem, večeram.  Nemoj niko da mi priđe da me razuvjerava, ni ćerka, ni bivša supruga, ni grupa Pravda za Davida, niko”, poručio je Davor Dragičević.

Medijima je rekao da od njega više ne traže izjave i komentare već da ih traže od ubica i zločinaca koje je imenovao svih proteklih večeri na Trgu Krajine.

“Bolje časno poginuti, nego živjeti kao gnjida. Neću više vikati ni pravda ni ništa. Toliko od mene”, poručio je Davor Dragičević dok su mu građani u suzama davali riječi podrške i da ga neće napustiti.

Daniela Ratešić Došen, jedna od najaktivnijih članica grupe Pravda za Davida poručila je da je Davor proživio mučne trenutke, da ga punih 200 dana svaki dan kidaju komad po komad, te da šta god on učinio, to je njegova volja i niko mu ništa ne može zamjeriti.

Izvor

Shortlink: