Narode, popušio si! | Mixer portal

Narode, popušio si!

 

Naučili smo nad glavom i na grbači uvijek imati nekog novoga Titu. Zato su ovdašni birači i birali svoga vožda, novoga Titu, Dodu koji nije ni malo t od Velikoga Tite, a kamoli Tito. Tito je ujedinjavao narode i narodnosti a ovaj zarad vlasti razjedinjuje. Ne samo narod – svjetinu, razjedinjuje porodice i familije. Fraka ih jedne na druge, uvaljuje u igru lopova i policajaca, domoljuba i izdajnika. Podvaja i razara, omamljuje, omadžijava i podvodi. Postao je specijalista za manipulaciju, Gebels je za njega mala maca.

Za Titu si znao da neće danas govoriti jedno a sutra drugo, ovome ne možeš vjerovati ni kada bi te uvjeravao u neke sasvim provjerene stvari kao što je činjenica da je voda mokra.

Ali ima još jedna stvar kod Dode i Dodinih. A to je da svi vi koji živite u dobu Dodikovog blagostanja zapravo želite hljeba preko pogače, posla bez da išta znate raditi, funkcije bez da znate vola u guzicu ubosti. Članska karta koju vam Dodik daje je vaš ulazak u raj, nekog budućeg zaposlenja za koje niste kompetentni, jer da jeste ne bi se zapošljavali preko stranačke karte. Vi i jeste krivi što oni koji vrijede odlaze odavde. Vi koji ste od Bosne i Hercegovine stvorili brod Titanik i ne zaslužujete drugo nego da uživate u salonima broda koji tone i da zajedno sa njim vječno zaronite u hladne dubine, da zaronite i nikada više ne isplivate.

Dok su se stranke čistile od ološa Dodik ih je redom primao u svoje redove. To se dešavalo sve ovo vrijeme otkad su Dodikovi na grbači naroda. Evo sad će mu u skute doći novi kontigent preletača. Ali to se i očekivalo jer pandemija licemjerstva i sebičnosti vlada dovoljno dugo da nam je postala svadodnevica i niko se ne čudi kad zagriženi pedepeovac ili sds-boy preleti kod Dode i postane super-esenesdeovac.

Ovaj put na izbore nije ni trebalo izlaziti. Trebalo ih je bojkotovati, stranke iz opozicije se nisu trebale ni prijavljivati za izbore. Znali su da je borba neravnopravna i da se ne isplati trošit pare za taj cirkus.

Narode, popušio si!

Autor: Ernest Bučinski

Shortlink: