Pravda za Davida: Od ponedjeljka, 3. septembra javno okupljanje od 18 časova | Mixer portal

Pravda za Davida: Od ponedjeljka, 3. septembra javno okupljanje od 18 časova

Iz grupe Pravda za Davida, koja se već šest mjeseci, uz svakodnevnu podršku građana, protestvuje na centralnom trgu u Banja Luci, javljaju da će se od 3. septembra okupljanje održavati od 18 časova.

Grupa Pravda za Davda trenutno na Facebook-u ima preko 323.000 članova iz cijeloga svijeta koji podržavaju porodicu Dragičević da pronađu egzekutore nesrećno preminulog Davida Dragičevića.

Do sada su na Trgu Krajina održana i dva velika skupa na kojima se okupilo preko 15000 građana iz cijele BiH i regiona. Sljedeći veliki skup, u slučaju da se ne pronađu krivci za Davidovu pogibiju, otac preminulog Davida, Davor Dragičević, najavio je za 5. oktobar.

Trenutno na raskrinkavanju ovog slučaja radi međunarodni ekspertski advokatski tim na čelu sa Duškom Tomićem (BiH) , a sa njim će na slučaju raditi i Anto Nobilo iz Hrvatske, Nifet Ferahet iz BiH i srbijanska advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

Porodica Davida Dragičevića koji je pronađen mrtav sredinom marta tvrdi da je on ubijen, dok državno pravosuđe iz Banje Luke navodi kako na temelju nalaza istrage postoji mala mogućnost da se radi o ubojstvu.

Davor Dragičević, otac ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića, prijavio je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA) 13 osoba, uključujući i rukovodioce MUP-a Republike Srpske.

Oni su prijavljeni zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela, prikrivanja ubistva i ubica, ometanja dokazivanja i slično.

Krivična prijava, uz ostale, podnesena je i protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, Darka Ćuluma, direktora Policije RS, Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani i teških kriminalitet, te Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu RS.

Mixer portal

Shortlink: