U banjalučkom naselju Mejdan pretučen Vladimir Kovačević novinar BN televizije | Mixer portal

U banjalučkom naselju Mejdan pretučen Vladimir Kovačević novinar BN televizije

Novinar BN TV Vladimir Kovačević, teško je pretučen večeras u banjalučkom naselju Obilićevo.

Kako saznaje BN TV dva nepoznata muškarca sa kapuljačama na glavi su mu prišla iz mraka i počeli da ga tuku metalnim šipkama.

Kovačević je izjavu dao i policiji, a nakon svega je završio na hirurgiji gdje su mu sanirali povrede glave.

Kovačević navodi da ne zna ko je mogao da mu nanese ovakve povrede.

novinar pretuvec

 

REAKCIJE KOLEGA

Uređivački kolegijum BN TV najoštrije osuđuje ovaj napad i zahtejava od MUP RS da što prije reaguje i nađe počinice ovog gnusnog napada na našeg novinara.

Takođe, uređivački kolegijum BN TV podsjeća da se već duže vrijeme u određenim političkim krugovima pravi hajka na novinare naše kuće.

“Zbog toga upozoravamo MUP RS da što prije obezbijedie slobodu rada i kretanja kako našim tako i ostalim novinarima. U protivnom ćemo biti primorani da sami preduzmemo korake na zaštiti naših ljudi”, poručio je uređivački kolegijum RTV BN.

Na ovaj nemio događaj reagovali su i kolege novinari.

“Večaras je u Banjaluci pretučen moj kolega novinar BN TV Vladimir Kovačević. Ovo je fotografija ove vlasti, nakon toliko huškanja na novinare koji samo rade svoj posao a ne rade za ovu vlast, nakon proglašenja BN televizije neprijateljskom, koju treba ukloniti, kako kažu, bilo je samo pitanje trenutka kad će se ovo desiti”, napisao je na svom FB profilu Aleksandar Trifunović, vlasnik i glavni urednik BUKA magazina.

Mixer portal

Shortlink: