Davor Dragičević pozvao građane da u ponedeljak u 14:30 dođu ispred Tužilaštva: “Da vidimo zašto im dajemo platu” | Mixer portal

Davor Dragičević pozvao građane da u ponedeljak u 14:30 dođu ispred Tužilaštva: “Da vidimo zašto im dajemo platu”

Na okupljanju na Trgu Krajine u Banjaluci, Davor Dragičević je rekao da je prošlo tačno pet mjeseci kako su mu ubili dušu, zatrli ognjište, kako su počeli Davida mučiti i silovati.

” Živ je bio. Vi inspektori koji ste radili znali ste da je živ, gdje ste ga tražili? Da je vaše dijete, podigli bi helikoptere kao za pjevačicu. Da li je David manje vrijedan zato što je dijete konobara”, rekao je Davor dodajući kako je predsjednik javno rekao da neće rasvijetliti ubistvo. Davor je poručio da ce 5. oktobra reći imena naručioca i ubica Davida Dragičevića.

Još jednom je pozvao sve koji mogu da u ponedeljak dođu ispred Tužilaštva u 14:30.

“Pa da vidimo zašto im dajemo platu”, rekao je Davor.

“Dajemo im platu, izgleda, da ubijaju djecu i da to prikažu da je zadesno. Od prvog momenta, sve ste slagali. Od 18. marta ni jednu istinu niste rekli. Mi vas plaćamo, mi vas ovdje molimo, 146. dan, 5 mjeseci, da nam kažete istinu i pravdu. Ko je važniji od institucija? Čija su imena važnija od Republike Srpske, da ga krijete? Šta smo mi ovdje? Čime smo to zaslužili? I ja i ljudi oko mene i grupa Pravda za Davida i moje, svirepo ubijeno, dijete? Čime je zaslužio smrt? Predsjedniče, premijerko, pozicijo, opozicijo: kažem vam jasno i glasno “Mogu i sam ostati na Trgu”. Iz mase su se čuli povici “Nećeš, nećeš nikada“. Ali neće biti izbora ako ne kažete a ja ću reći 5. oktobra: ko je naručio ubistvo i zašto i ko su ubice! A već sam ih sve imenovao. I dalje šutite. Stojimo mirno, dostojanstveno, ne dajete nam istinu i pravdu, monstrumi, ubice”, poručio je večeras Davor Dragičević i ponovio da ako se smrt njegovog sina ne rasvijetli  izbora neće biti, pa makar i sam ostao na trgu, na šta su prisutni poručili da neće ostati sam.

 

IZVOR

Shortlink: