Danas veliko okupljanje “PRAVDA ZA DAVIDA” u Banjaluci | Mixer portal

Danas veliko okupljanje “PRAVDA ZA DAVIDA” u Banjaluci

Danas će se na banjalučkom Trgu Krajine sa početkom u 19 časova održati veliko okupljanje građana – “PRAVDA ZA DAVIDA”

Prisutnim građanima će se obratiti Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Menića iz Sarajeva, te Spasenija Aranđelović, majka također tragično nastradale Danijele Aranđelović iz Tuzle.

Uz roditelje ove djece na skupu, na kojem očekuju i goste iz drugih gradova BiH, će se obratiti i pojedini članovi grupe „Pravda za Davida“.

-“Pozivamo sve savjesne građane da podrže ove roditelje u njihovoj borbi za pravdu i istinu o smrti njihove djece” – dodali su iz grupe “Pravda za Davida” uz poziv da okupljanje protekne u miru i bez incidenata.

Podsjetimo, grupa “Pravda za Davida”, koja na Facebooku okuplja oko 330.000 članova, osnovana je s ciljem rasvjetljavanja okolnosti stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Na skupu se očekuje dolazak ljudi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regije.

Na prvom velikom skupu “Pravda za Davida” održanom 21.aprila bilo je prisutno preko 10 000 ljudi. Skup je protekao bez ijednog incidenta.

Na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova RS – Policijske uprave Banja Luka, gradonačelnik Igor Radojičić je donio  naredbu o privremenoj zabrani točenja alkohola i rada lokala u centru, a kako bi osigurali nesmetano održavanje javog skupa.

“Privremeno se zabranjuje točenje alkoholnih pića u određenim ugostiteljskim objektima u dijelu centra grada, u vremenu od 12 do 16 sati, te njihovo organičeno radno vrijeme u periodu od 16 do 22 sati” navedeno je u naredbi.

 

Mixer portal

Shortlink: